Λαφαζάνης: Πολιτικό κανίς του γαλλογερμανικού άξονα ο Τσίπρας

Παρατρεχάμενο των ευρωσοσιαλιστών, πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα και καλό «παιδί» στην αυλή της Μέρκελ και τον Ολάντ χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην Έδεσσα.

Επονοίδιστη η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Στην συνέντευξή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας συνυπέγραψε μια επονείδιστη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, η οποία κάνει κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση της Γενεύης, βαπτίζει την απολυταρχική Τουρκία των διώξεων “ασφαλή χώρα” και ακόμα χειρότερο βοηθάει την ξενοφοβική ΕΕ να ξεφορτωθεί το προσφυγικό ζήτημα και από ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα να το μετατρέψει σε ελληνοτουρκική υπόθεση, με την Ελλάδα στο μάτι του κυκλώνα».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, δίπλα στο οικονομικο-κοινωνικό μνημόνιο, συνομολόγησε τώρα, για χάρη της Μέρκελ και του Ολάντ και ένα προσφυγικό μνημόνιο, που θα γεμίσει μια κατεστραμμένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, με τόπους προσφυγικών μαρτυρίων και με πολλές Ειδομένες».

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός και όλοι οι αρχηγοί του μνημονιακού μπλοκ, φέρουν εγκληματικές ευθύνες διότι αποδέχθηκαν στη Σύνοδο να μείνουν κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με την FYROM, την Αλβανία και τη Βουλγαρία οδηγώντας με τον τρόπο αυτό την Ελλάδα στην απομόνωση και μετατρέποντάς την σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων.

Ο Τσίπρας παρατρεχάμενος των ευρωσοσιαλιστών και πολιτικό κανίς

Υπογράμμισε ότι Ο Αλ. Τσίπρας από απρόβλεπτος παίκτης στην Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε παρατρεχάμενο των ευρωσοσιαλιστών, σε πολιτικό κανίς του γερμανογαλλικού άξονα και το καλό ''παιδί'' στην αυλή της Μέρκελ και του Ολάντ» ανέφερε ο Παν. Λαφαζάνης και τόνισε:

«Η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που μπορεί να μείνει στα χαρτιά εξαιτίας των σύνθετων λειτουργιών της, ιδίως όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και αυτού του περιορισμένου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και η οποία εξαρτάται από την καλή πίστη της Τουρκίας, μπορεί στο τέλος να εξελιχθεί σε επικίνδυνο πεδίο σκληρής ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης και κρίσης».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για μακάβρια συναλλαγή της κυβέρνησης, η οποία «έδωσε γη και ύδωρ σε Μέρκελ και Ολάντ στο προσφυγικό, ελπίζοντας σε έναν περιορισμό του μνημονιακού σφαγιασμού των συντάξεων, μετριασμό της φορολογικής επιδρομής και σε μικρότερη πίεση για εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds», αλλά «λογάριασε χωρίς το ξενοδόχο του... ΔΝΤ».

«Περισσότεροι φόροι έρχονται σε βάρος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, την ώρα που τα βουνά από τα χρέη νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες εκτινάσσονται σε όλο και μεγαλύτερα ύψη. Την ίδια ώρα, κουαρτέρο και κυβέρνηση συνομολογούν την εξόντωση των συνταξιούχων και την εξαέρωση των συντάξεων, προσομοιάζοντας την Ελλάδα με βουλγαρικό τοπίο», επισήμανε.

Καταλήγοντας, ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται τώρα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που θα ακυρώσει τη λιτότητα και τα μνημόνια και θα βάλει τη χώρα σε τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατικής λαϊκής συμμετοχής».

«Στο πλαίσιο αυτής της ριζοσπαστικής αντιμνημονιακής πορείας, ο τόπος χρειάζεται διαγραφή του δημόσιου χρέους, σεισάχθεια και γενναίες ρυθμίσεις για το ιδιωτικό χρέος, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, εθνικοποίηση και ανασυγκρότηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, δίκαιο φορολογικό σύστημα με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο 12.000 για όλα τα φυσικά πρόσωπα και αποκατάσταση των εργασιακών κατακτήσεων ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ένα τέτοιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα απαιτεί την έξοδο από την Ευρωζώνη και τη σύγκρουση με μια γερμανική ΕΕ, η οποία αντιδραστικοποιείται και γίνεται όλο και πιο ολοκληρωτική», και προσέθεσε:

«Η έξοδος της χώρα από την Ευρωζώνη και η διαμόρφωση μιας εθνικής νομισματικής πολιτικής θα βάλει τις βάσεις για ένα μεγάλο πρόγραμμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, πρώτα απ' όλα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα θέσει την οικονομία πολύ γρήγορα σε ραγδαία ανάπτυξη και σε ταχεία αναζωογόνηση τις παραγωγικής της βάσης σε όλους τους τομείς, από τη πρωτογενή και βιομηχανική παραγωγή έως τους τομείς των νέων τεχνολογιών, πράγμα που θα δώσει τη δυνατότητα να στηριχθούν και να ενισχυθούν μισθοί, συντάξεις και τα λαϊκά εισοδήματα, μαζί με τους τομείς της δημόσιας παιδείας και της δημόσιας υγείας».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE