Χάντμπολ: Πρεμιέρα με Πανιώνιο Γ.Σ.Σ. το Σαββάτο στην Αθήνα για την Ακαδημία των Σπορ

Η ομάδα της δυτικής Πελοποννήσου , Αθλητική Ένωση Πάτρας Ακαδημία των Σπορ, βαδίζοντας στον 26 χρόνο ζωής της  θα εκπροσωπήσει  την Πελοπόννησο και την Πατραϊκή χειροσφαίριση για ένατη φορά στην ιστορία της,  το Σαββάτο στην πρεμιέρα της Α2 εθνικής κατηγορίας ανδρών στις 3.30 μ.μ. στο γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο Γ.Σ.Σ.

Η καλύτερη θέση που έχει λάβει στην Α2 η ομάδα της Πάτρας,  ήταν την περίοδο 2007- 08, όπου είχε τερματίσει  την 2η θέση πίσω από την συμπολίτισσα ομάδα τον Α.Σ. Μινώταυρο Π. (είχε ανέβει στην Α1). Η Πάτρα δίνει τον παρόν στην χειροσφαίριση στις εθνικές κατηγορίες 39 χρόνια τώρα (από το 1980) και έχει μια ξεχωριστεί θέση στον χάρτη της Ελληνικής χειροσφαίρισης,  έχοντας αναδείξει 27 διεθνής αθλητές-τριες,  ενώ με τον σύλλογο ΑΣΕ Ορμή έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Α1 εθνικής γυναικών και τέσσερα κύπελλα Ελλάδος γυναικών.

Η Πατρινή ομάδα θα έχει προπονητή τον καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Παπαγιαννόπουλο ( πρώην διεθνής αθλητής) όπου άτυπα κατέχει ένα ρεκόρ στην Ελλάδα, αφού  προπονεί την  ίδια ομάδα για 26 συνεχή χρόνια. Γυμνάστρια και Β΄ προπονήτρια είναι η πρώην αθλήτρια της ομάδος και καθηγήτρια φυσικής αγωγής Ελένη Αραβαντινού. Γενικός αρχηγός του τμήματος ο Γεώργιος Ιασωνίδης (παλιός αθλητής και προπονητής).  Έφορος της ανδρικής ομάδος είναι ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και της Τ.Ε.Χ. Πελοποννήσου  Κώστας Διαμαντόπουλος (πρώην αθλητής). Β΄ έφορος ο Αλέκος Μεντζελόπουλος (πρώην τερματοφύλακας και διαιτητής). Φροντιστής ο Παναγιώτης Στεμιτσιώτης (έφορος των τμημάτων υποδομών του συλλόγου).

Πρόεδρος του σωματείου είναι ο Χρήστος Δεβελέγκας,  ο οποίος δηλώνει σχετικά:

< Υπηρετούμε ένα άθλημα ανιδιοτελώς που λόγο της γεωγραφικής μας θέσης  το μπάτζετ των χρημάτων που χρειαζόμαστε είναι τετραπλάσιο από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Μόνοι μας προσπαθούμε να κρατήσουμε την Πάτρα στην χάρτη της Ελληνικής χειροσφαίρισης, χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά, εκτός από τους χορηγούς μας     ( τους οποίους και δημόσια ευχαριστούμε) γιατί  εάν δεν ήταν και αυτοί σίγουρα θα είχαμε κλείσει το τμήμα. Στα πλαίσια της ευγενής άμιλλας προσπαθούμε να κάνουμε τα καλύτερα για το άθλημα,  τόσο με την ανδρική ομάδα όσο και με τα τμήματα υποδομών. Διοργανώνουμε τουρνουά, πάμε σε τουρνουά, αλλά δυστυχώς εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις επαρχιακών συλλόγων καμία ομάδα του κέντρου ή της συμπρωτεύουσας δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας για οπουδήποτε εκδήλωση. Δυστυχώς έτσι η ανάπτυξη είναι μονομερής, γεγονός που η Ο.Χ.Ε. εάν επιθυμεί να μας κρατήσει στον χώρο θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Δεν γίνεται ομάδες να μην έρχονται να παίξουν στην Πάτρα, όχι μόνον για φιλικά αλλά και για επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων. Για την φετινή χρονιά έχουμε ένα μεγάλο σε αριθμό ρόστερ αθλητών που αρχίζει από έφηβους αθλητές. Δυστυχώς εάν αυτά τα παιδιά, αλλά και τους υπόλοιπους αθλητές  δεν τους  συμπεριλάβουμε στην ανδρική ομάδα να κάνουν αγώνες, θα τους  χάσουμε από το άθλημα. Φετινός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και ευχή όλων μας είναι να μην ξανά συμβούν  τα ίδια γεγονότα όπως και πρόπερσι που συμμετείχαμε στην ίδια κατηγορία και υποβιβαστήκαμε. Καλή επιτυχία σε όλους τους αντιπάλους μας >.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE