Κορωνοϊός- Πάτρα : Ζήτημα με τις σωρούς νεκρών που καταλήγουν εκτός νοσοκομείου

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει σύμφωνα με τις πληροφορίες του achaianews.gr σε σχέση με τους ανθρώπους που καταλήγουν εκτός νοσοκομείου. Για παράδειγμα ένας άνθρωπος που καταλήγει μέσα στο σπίτι του. Οι σωροί τους σύμφωνα με έγγραφο της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου δεν θα μεταφέρονται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Σε ότι αφορά τα γραφεία τελετών ούτε εκεί επιτρέπεται να μένουν.  Αυτό που ορίζεται είναι να υπάρχει σε κάθε πόλη και εν προκειμένω στο Δήμο της Πάτρας σε κάποια κοιμητήρια χώρος με τον κατάλληλο εξοπλισμό όπου θα παραμένουν οι σωροί ως ότου οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία. Στην Πάτρα λοιπόν υπάρχει τέτοιος χώρος στο Α νεκροταφείο ο οποίος ωστόσο είναι κλειστός και έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε και έγγραφο από την πλευρά των ιδιοκτητών γραφείων τελετών για το θέμα. 

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Αθανασόπουλο από το πρωί της Πέμπτης που υπήρξε ενημέρωση υπάλληλοι του Δήμου μετέβησαν στο Α Νεκροταφείο για να ελέγξουν σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο χώρος και πόσο άμεσα μπορεί να λειτουργήσει.

Ο αντιδήμαρχος ωστόσο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του διότι πρόκειται για μια απόφαση που πρέπει να εφαρμοστεί εδώ και τώρα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες . 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE