Πάτρα: Δικογραφία για τον ιερέα της εκκλησίας που λειτούργησε την 25η Μαρτίου

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα της εκκλησίας που λειτούργησε ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρά τις απαγορεύσεις.

O εισαγγελέας αναμένεται ν'αποφασίσει αν θα σχηματισθεί και για όσους συντέλεσαν στη λειτουργία, π.χ. ψάλτες, αλλά και στους πιστούς που σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να πληρώσουν 150 ευρώ.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στην Πάτρα λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από την Πολιτεία. Όπως ανέφεραν πιστοί που βρέθηκαν στο Ναό, τελέστηκε  Όρθρος παρουσία περίπου 30 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι  προ ημερών είχε λειτουργήσει και ο Μητροπολίτης Κυθήρων, ο οποίος είναι πρόσωπο που συνδέεται πνευματικά με τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο - ο οποίος λειτούργησε σήμερα στον Άγ. Νικόλαο Πάτρας - και στον οποίον ασκήθηκε ποινική δίωξη και θα καθίσει στο εδώλιο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση ιερέα στην Πάτρα να ανοίξει σήμερα Τετάρτη την εκκλησία και να τελέσει όρθρο παρουσία τουλάχιστον 30 πιστών την ώρα που το κράτος έχει απαγορεύσει κάτι τέτοιο. Στην εκκλησία βρέθηκε μάλιστα Πατρινός δημοσιογράφος ο οποίος δέχθηκε φραστική επίθεση από τους πιστούς γιατί κατέγραφε τα όσα συνέβαιναν. Για το γεγονός ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών ο οποίος και θα λάβει μέτρα σε βάρος του ιερέα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE