Πάτρα: Αναβλήθηκε η δίκη για το μακελειό της Γαστούνης

 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν σε ύψιστη επιφυλακή στα Δικαστηρια της Πάτρας  για έναν ακόμα κρατούμενο που επρόκειτο να δικαστεί χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών. Επρόκειτο για τον δράστη του μακελειού της Γαστούνης, τον Ιούλιο του 2013, όπου είχαν σκοτωθεί τέσσερα άτομα.

 

Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τρεις ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή. Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση της «βεντέτας» της Γαστούνης ανάμεσα σε δύο οικογένειες τσιγγάνων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.

 

Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονία τριών μελών της ίδιας οικογένειας (πατέρας, γιος, κόρη), τους οποίους πυροβόλησε, όταν είδε να πέφτει νεκρός από τα σκάγια καραμπίνας, ο πατέρας του. Στην πρώτη δίκη, που έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, τρία άτομα που είχαν κατηγορηθεί αρχικά για το μακελειό αθωώθηκαν, καθώς στην πορεία της ανάκρισης, βρέθηκαν νέα στοιχεία και συγκεκριμένα βιολογικό υλικό του κατηγορούμενου στην καραμπίνα από την οποία είχαν σκοτωθεί τα τρία άτομα από την ίδια οικογένεια.

 

 

 

Για τον λόγο αυτό η πρώτη δίκη είχε επαναληφθεί και τότε, ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 55 χρόνων για τρεις ανθρωποκτονίες κατά συρροή, σε καθεστώς ψυχικής ορμής. Στο δικαστήριο βρίσκονταν πολλά μέλη από τις δύο οικογένειες, και η αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή, για τον φόρο επεισοδίων

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE