Καλάβρυτα: Κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου, του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και του Γ.Γ. Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Αθανάσιου Κοντογιώργη κορυφώνονται σήμερα στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο από το Ολοκαύτωμα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου περιλαμβάνει στις 10:00 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό της πόλης την τέλεση του πάνδημου μνημόσυνου για τους αδίκως εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, χοροστατούντος του Μακαριότατου τον οποίο θα συνοδεύσουν τέσσερις ακόμη Μητροπολίτες αλλά και ο οικείος ποιμενάρχης, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.  

Στα Καλάβρυτα θα είναι παρόντες και οι Μητροπολίτες πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρος του ΕΑΠ Βασίλειος Καρδάσης ενώ θα ακολουθήσει η πομπή, από τον Καθεδρικό Ναό, στον Τόπο Εκτέλεσης όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι κομμάτων, 25 δήμαρχοι και εκπρόσωποι συνολικά από 35 μαρτυρικούς Δήμους όλης της χώρας, ανώτατα στελέχη του Στρατού, της ΕΛΑΣ, σωμάτων ασφαλείας, πρεσβευτές κ.α.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE