Αποχωρήσεις από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας

Επιστολή ανακοίνωσης αποχώρησης από το ΜέΡΑ25 Αχαΐας εξέδωσαν δυο κομματικά στελέχη εξηγώντας εκτενώς του λόγους της κίνησης τους αυτής. Πρόκειται για τους Περικλή ( Άλκης ) Φλωρόπουλο, Πρώην Συντονιστής ΜέΡΑ25 Πάτρας και Αριστοτέλη ( Άρης ) Παναγόπουλο, Υποψήφιος Βουλετή ςΑχαϊας ΜέΡΑ25

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορείς να κρύψεις όσο καλά και να θες όπως τον συντηρητισμό μέσα από την ταμπέλα του προοδευτισμού .Το μόνο που χρειάζεται για να αποκαλύψεις τον συντηρητισμό ενός που αυτοαποκαλείται προοδευτικός είναι να είσαι σταθερός στις προοδευτικές αξίες , να έχεις αρχές και να είσαι τίμιος . Το ΜέΡΑ25 είναι μια τέτοια περίπτωση . Έχει το περιτύλιγμα ενός προοδευτικού κόμματος αλλά η όλη λειτουργία είναι βαθιά συντηρητική . Δεν εννοούμε ότι όλοι όσοι είναι στο ΜέΡΑ25 είναι συντηρητικοί . Απεναντίας υπάρχουν πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι στο ΜέΡΑ25 που ασφυκτιούν όμως μέσα σε ένα πολύ συντηρητικό πλαίσιο. Οι προοδευτικοί άνθρωποι είναι κατεξοχήν δημιουργικοί . Δεν αντέχουν τον παρασιτισμό , προσπαθούν να συνυπάρξουν με ανθρώπους που δεν έχουν κοινή πολιτική και κοινωνική αφετηρία , θέλουν διαφάνεια , λογοδοσία , αξιοκρατία απεχθάνονται την ασυδοσία και το παρασκήνιο , είναι ανεκτικοί και εξωστρεφείς , συμμετέχουν προσδοκώντας τον διάλογο και την δημοκρατία και απεχθάνονται την χειραγώγηση .

 

 Το ΜέΡΑ25 ενώ αυτοπροσδιορίζεται ότι είναι το μόνο προοδευτικό κόμμα στην Ελλάδα , δρα ξενοφοβικά ως προς τους ψηφοφόρους του ΝΑΙ , με αδιαφορία ως προς τους ανθρώπους που προέρχονται από την κεντροαριστερά , με χειραγώγηση της ψήφου στο δήθεν αμεσοδημοκρατικό σύστημα ψηφοφοριών ,με προνόμια στους αυλικούς τους συγγενείς και τους φίλους . Ένα κόμμα που παλαιότερα είχαμε τοποθετηθεί και είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας χαρακτηρίζοντας την όλη συμπεριφορά  του πολιτικά ως ένα ΚΚΕ του ευρώ . Αυτό κάποιους μπορεί να τους ηδονίζει , προοδευτικό όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση.     

 

 Πέρα από το κεντρικό επίπεδο υπάρχει και το τοπικό . Εκεί τα πράγματα είναι πιο εξόφθαλμα γιατί γίνονται από ένα συνονθύλευμα καιροσκόπων , μιας απολιτίκ παρέας συγγενών και φίλων . Από μια λυκοφιλία που ενώ δεν έχει καμία νομιμοποίηση με βάση το καταστατικό είτε το παλιό είτε το καινούριο , φέρει την ανοχή και την εκτίμηση της Αθήνας . Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω , η αλήθεια είναι ότι η όλη μας πορεία στο ΜέΡΑ 25 ήταν τίμια , δημιουργική και απόλυτα δημοκρατική και προοδευτική . Στο διά ταύτα δεν είμαστε εμείς που φύγαμε , αλλά το ΜέΡΑ25 που παρέκκλινε του καταστατικού του , των ιδεών και αξιών του .

 

Αμετάκλητα Προοδευτικοί

 

Περικλής ( Άλκης ) Φλωρόπουλος Πρώην Συντονιστής ΜέΡΑ25 Πάτρας

 

Αριστοτέλης ( Άρης ) Παναγόπουλος Υποψήφιος ΒουλετήςΑχαϊας ΜέΡΑ25

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:38 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:66 ΑΠΟΨΕΙΣ