Στους δρόμους οι αγρότες- Αύριο η κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Επιτροπή Μπλόκων θα συμμετέχουν και οι αγρότες της Αχαΐας προγραμματίζοντας για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Πάτρας.

Μάλιστα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου απευθύνει μαζικό κάλεσμα και διοργανώνει προσυγκέντρωση και αναχώρηση από Αίγιο, από τον κόμβο του νοσοκομείου στις 9:30 το πρωί.

Κυρίαρχο αίτημα είναι να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, καθώς και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Μπλόκων:

        Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στις εκτιμήσεις και στις αποζημιώσεις των δικαιούχων που φτάνει στους 16 μήνες για την καταβολή του 100% .

        Τα έσοδα του ΕΛΓΑ αποκλειστικά στηρίζονται στις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων με τις οποίες καλύπτονται και πάγια λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ καθώς οι κυβερνήσεις από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ.

        Ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον κανονισμό αλλά ο ΕΛΓΑ δεν τα δέχεται με διάφορες κατάπτυστες προφάσεις ώστε να μην τα αποζημιώνει καθώς τα χρήματα δεν φτάνουν.

        Δεν παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί και αφήνει ακάλυπτα ζημιογόνα αίτια που κάθε χρόνο εμφανίζονται σε καλλιέργειες με συνέπεια οι αγρότες να χάνουν την παραγωγή τους, να μην αποζημιώνονται και να πληρώνουν και από πάνω τις  μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές.

        Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εντάξει ζημιογόνα αίτια στην ασφάλιση αλλά με αύξηση των ασφαλίστρων που ήδη είναι υπέρογκα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE