Ζοφερό το μέλλον για εργαζόμενους και επιχειρήσεις λόγω της υγειονομικής κρίσης

Οι προβλέψεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για το πλήγμα του κορωνοϊού στην αγορά εργασίας είναι ζοφερές. Ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει τις 390.000 ενώ μια στις  τρεις επιχειρήσεις στην εστίαση βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».

Σε ειδική μελέτη για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία επισημαίνεται ότι ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων που θα επηρεαστεί άμεσα η έμμεσα ανέρχεται σε 1.729.200. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του οικονομικού επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Γ. Παππάς στο achaianews.gr χρειάζεται στήριξη του τομέα της μεταποίησης αλλά και του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας. Διότι ο τουρισμός μπορεί να είναι το 30% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος , όμως αυτό δεν φτάνει. 

Παράλληλα ο πρόεδρος του οικονομικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα σήμερα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η διαχείριση των 32 δισεκατομμυρίων που θα λάβει η Ελλάδα θα γίνει με σχέδιο.  Στόχος να ανακάμψει η οικονομία και αυτό θα πρέπει να συμβεί λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE