Οι γυναίκες Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πατρών έφεραν τα νέα περιπολικά Peugeot 308 1.5 L BlueHDi 130  ίππων στην πόλη μας από τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Σίγουρα αυτή είναι μια καλή αρχή για τα νέα οχήματα τα οποία είναι συνολικά 21 και  διανεμήθηκαν εκτός από την Τροχαία Πατρών σε όλες τις επαρχιακές υπηρεσίες του Σώματος.

 

 

«Πολλοί με ρωτούν: Μπορούμε ως Δήμος να γίνουμε Καλαμάτα ή Τρίκαλα; Απαντώ: Ποτέ δεν θα γίνουμε αν πρώτα δεν δουλέψουμε με σύστημα, σχέδιο και σε βάθος χρόνου». 

Η φράση αυτή χαρακτήρισε τη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά για τον πρώτο χρόνο της θητείας του.  Η συνέντευξη κάλυψε σχεδόν όλα τα ζητήματα της δημοτικής δράσης με το Δήμαρχο να ξεκινάει με το φλέγον ζήτημα του νερού και της ΔΕΥΑΔ.

Χαρακτήρισε την δημοτική επιχείρηση «ετοιμόρροπη παράγκα» αφού διαθέτει μόλις τέσσερις μονίμους υπαλλήλους, 17.000 πελάτες και οφειλές ύψους 4 εκατ. ευρώ. Εν τούτοις επεσήμανε το γεγονός ότι φέτος ήταν η χρονιά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα ύδρευσης και στη συνέχεια εξήγησε ότι βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το σχέδιο χλωρίωσης όλων των δεξαμενών, ότι έως τον προσεχή Μάϊο θα έχει γίνει δυνατή η υδροδότηση της Ωλενίας και της Δύμης από το φράγμα Πείρου, ότι επικαιροποιήθηκε η μελέτη ύδρευσης του Λαρισού και προωθείται η ένταξή της στο πρόγραμμα «Τρίτσης» με προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ καθώς και η αντικατάσταση του δικτύου στις Βελιτσές με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

«Το ουσιώδες είναι να αποκατασταθεί η αποπληρωμή των λογαριασμών νερού από τους δημότες», ανέφερε ο Σπύρος Μυλωνάς σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το κάθε σπίτι να πληρώνει τρεις και τέσσερις λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας αλλά όχι το νερό». 

Σε ότι αφορά το Βιολογικό καθαρισμό ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ορθή επαναλειτουργία του επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, την εμπειρία των κολυμβητών που φέτος απόλαυσαν την καθαρότερη θάλασσα των τελευταίων χρόνων.

Εξίσου ο Δήμαρχος επέμενε στο ζήτημα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα αντικατάστασης των λαμπτήρων με LED γεγονός που θα μειώσει τη σχετική δαπάνη από το 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως που είναι σήμερα στις 300.000 ευρώ.

Στα θέματα της αγροτικής οδοποιίας ο Σπ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα ενίσχυσης του δημοτικού εξοπλισμού και στον εξορθολογισμό του σχεδίου παρεμβάσεων που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν από τις πελατειακές σχέσεις.

Για την καθαριότητα επεσήμανε ότι μπήκε σε μια σειρά το σύστημα των δρομολογίων και το φορτίων, ότι βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης σαράντα μικρές χωματερές, ότι προχωρά σύστημα καταγραφής με gps όλων των κάδων, ότι επίκειται η πρώτη τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην Αχαγιά και ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή ΣΜΑ που θα επιτρέψει τον ημερήσιο διπλασιασμό της ποσότητας των απορριμμάτων που συλλέγονται καθημερινά. 

Επίσης ο Σπ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναβάθμισης στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένα σύνολο παρεμβάσεων αστικού τύπου,, στους διαγωνισμούς για το Σχολαρχείο κάτω Αχαγιάς, για τον κινηματογράφο Κριμπά και για τη δημιουργία Δημαρχείου. 

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες δυσκολίες που προκάλεσε η υποχρέωση λειτουργίας του Δήμου αλλά και της κοινωνίας στις συνθήκες του covid-19 αλλά και στις ιδιομορφίες του Δήμου που οφείλονται στην παρουσία σημαντικού αριθμό ρομά αλλά και εργατών γης από διάφορες χώρες του κόσμου. «Δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας αλλά δημότες με δικαιώματα και υποχρεώσεις» τόνισε τονίζοντας την σαφή αντίθεση του Δήμου σε παραβατικές και οχληρές συμπεριφορές. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της Πολιτικής Προστασίας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, την αντιπολίτευση αλλά και την Περιφέρεια για την καλή τους συνεργασία ενώ έκλεισε ζητώντας τη συμμετοχή των δημοτών στις υποθέσεις του Δήμου, τονίζοντας ότι «Ο Δήμος είναι του δημότη και όχι του Μυλωνά». 

 

Ο εμπορικός κόσμος του Αιγίου θρηνεί την απώλεια ενός αξιόλογου μέλους της, καθώς έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια, ο ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών Παναγιώτης Κοττάς, μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 2 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας στην οικογένεια του Π. Κοττά:

 

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την θλίψη μας .

 

Συγκλονισμένοι όλοι μας από την αναπάντεχη είδηση για τον θάνατο του Παναγιώτη Γ. Κοττά, μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου, ένα από τα παλαιότερα μέλη του Συλλόγου μας, Έμπορος ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, που διατηρούσε το κατάστημα οπτικών “Κοττάς” στην

 

Β. Κωνσταντίνου.

 

Δυστυχώς μέσα σε λίγους μήνες αφότου αναλάβαμε τα ηνία του Εμπορικού Συλλόγου το Προεδρείο μας, το Δ.Σ. μας, ο Σύλλογος μας και ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας είναι φτωχότερος.

 

Είμαστε πραγματικά συντετριμμένοι.

 

Μαζί κάναμε όνειρα και θέτατε στόχους για τον Σύλλογο και τους Εμπόρους της πόλης μας και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να του πούμε το στερνό αντίο.

 

Το Δ.Σ του συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στην αγαπημένη του σύζυγο Χρύσα, που ήταν πάντα στο πλευρό του.

 

Κατόπιν τούτου συνήλθε εκτάκτως  σήμερα, η Διοικούσα  του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και αποφασίστηκαν

 

τα εξής:

 

1)   Σύσσωμο το Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει         αύριο Πέμπτη 24/9/2020 στις 14:00 στο Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

 

2)   Να κατατεθεί στεφάνι.

 

3)   Να διαβαστεί επικήδειος λόγος προς τιμή του εκλιπόντος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

Οι δομές ψυχικής υγείας της Αχαΐας και η υποστήριξη των ασθενών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας, κας Ζωής Ράπτη με τη Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Τα εμπόδια στις συναντήσεις των ανθρώπων διά ζώσης εξαιτίας της πανδημίας, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τις δομές, ιδιαιτέρως των παιδιών. Αυτός ήταν και ο λόγος που η κα Αλεξοπούλου επισήμανε την ανάγκη πρόσθετης υποστήριξης, τόσο των φιλοξενουμένων όσο και των οικογενειών τους.

Η ενίσχυση των δομών στο νομό Αχαΐας από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019, με την έναρξη λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Καραμανδάνειο της Πάτρας και συνεχίζεται συστηματικά. Η Υφυπουργός ενημέρωσε τη Βουλευτή και για την πρόσφατη επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών κορωνοϊού στις δομές ψυχικής υγείας.Η πανδημία μας έδωσε την «ευκαιρία» να επενδύσουμε ουσιαστικά στην ψυχική υγεία, με γνώμονα την υποστήριξη ευπαθών ομάδων, παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών.  Η ποιότητα άλλωστε μίας κοινωνίας, φαίνεται από τη συμπεριφορά της προς τα αδύναμα μέλη της.  

 

 

Συνάντηση με το προεδρείο των εργαζομένων στις Τ.Ο.Μ.Υ πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, αρμοδίου για θέματα υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου. Συγκεκριμένα, τον επισκέφθηκαν ο Παναγιώτης Κανελλάκης, πρόεδρος, γενικός ιατρός, ο Δημήτριος Άνθιμος, ταμίας, διοικητικός υπάλληλος και η Ρεβέκα Κολλιοπούλου, μέλος, επισκέπτρια υγείας.

 

Κατά τη συνάντηση το ΔΣ αναφέρθηκε στα εργασιακά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό και διοικητικό προσωπικό στις εν λόγω υγειονομικές μονάδες. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κανελλάκης επικεντρώθηκε γενικότερα στο θέμα της προοπτικής της λειτουργίας στον ευρύτερο χώρο του εθνικού συστήματος υγείας.

 

Σε δήλωσή του ο κ. Μπονάνος, τόνισε: «Θα μεταφέρω στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας τα αιτήματα των εργαζομένων με τη θετική εισήγηση της Περιφέρειας να ενσωματωθούν οι δομές ΤΟΜΥ στα Κέντρα Υγείας. Είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα αξιόπιστο σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που να καλύπτει όλον τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τώρα, σε συνθήκες πανδημίας.

 

Στην προσπάθεια αυτή του ανασχηματισμού και της ανασυγκρότησης, οι εργαζόμενοι στα ΤΟΜΥ έχουν ρόλο και η παρουσίας τους μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου αξιοποίησης πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

 

Η Περιφερειακή Αρχή και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη συνέχιση του προγράμματος το οποίο λήγει το 2022, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζεται η χρηματοδότηση και η κάλυψη αναγκών της περίθαλψης».

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE