Άνδρες της αστυνομίας σταμάτησαν για έλεγχο στα διόδια ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν αλβανοί υπήκοοι.  Σύμφωνα με πληροφορίες το όχημα είχε προορισμό τα Τίρανα και είχε ξεκινήσει από την Αθήνα.  Εξαιτίας του κορωνοϊού πλέον στα λεωφορεία επιβιβάζονται οι μισοί επιβάτες. Στο συγκεκριμένο αν και έπρεπε να υπάρχουν 25 άτομα εντοπίστηκαν 39, δηλαδή 14 παραπάνω από το κανονικό.  Από τους αστυνομικούς δόθηκαν πρόστιμα σε 15 άτομα τα οποία δεν είχαν χαρτιά μετακίνησης ενώ τέσσερα άτομα προσήχθησαν καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα. 

 

 «Οι αιμοκαθάρσεις γίνονται κανονικά στο Νοσοκομείο μας. Η Κλινική μας έχει λάβει εδώ και αρκετό καιρό μέτρα για την προστασία των ασθενών ώστε να μείνει αλώβητη από τον κορωνοϊό», αναφέρει στην «Γ» ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθηγητής Δημήτρης Γούμενος.

Ο κ. Γούμενος εξηγεί πως το Νοσοκομείο έχει ήδη προμηθευτεί φορητό μηχάνημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί, έτσι ώστε σε περίπτωση που νοσήσει από τον κορωνοϊό ασθενής που πρέπει να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση αυτό να γίνεται στην κλινική που έχει διαμορφωθεί για τους πάσχοντες. «Εκεί, θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε πάνω από 15 ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση. Έχουμε σχεδιάσει και το ενδεχόμενο εάν κριθεί επιβεβλημένο να εκκενώσουμε την μία από τις δύο Κλινικές μας, ώστε να μεταφερθούν οι πάσχοντες με κορωνοϊό στην εξωτερική μας Μονάδα, για την ασφάλεια των υπολοίπων ασθενών. Εμείς, από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες τους ασθενείς μας να φορούν μάσκα και να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης, ενώ τους έχουμε ενημερώσει ότι σε περίπτωση που εκδηλώσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα του ιού να μεταβούν στην ειδική ομάδα των Επειγόντων, να υποβληθούν σε έλεγχο ώστε να μην έρθουν στη Μονάδα και διασπείρουν τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Γούμενος επισημαίνει πως η Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία έχει δώσει οδηγίες σε όλες τις μονάδες, να έχουμε πάντα έναν θάλαμο απομόνωσης και να έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για το προσωπικό.

Πηγή: gnomip.gr

Απολογήθηκε ενώπιω του Εισαγγελέα στα δικαστήρια του Πύργου, πριν από λίγο, ο φερόμενος δράστης του χθεσινού άγριου εγκλήματος στα Άσπρα Σπίτια Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων ανακοινώνει πως θα φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα για την ελάφρυνση των εργαζομένων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Παράλληλα επιτίθεται στην Κυβέρνηση για τα μέτρα τα οποία έλαβε και ανακοινώνει σειρά διεκδικήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 "Την τελευταία δεκαετία ο λαός της πόλης μας, της χώρας μας, βιώνει καθημερινά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η ζωή του λαού πηγαίνει από καταστροφή σε καταστροφή και από αβεβαιότητα σε αβεβαιότητα. Η επιβίωση των επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικροεμπόρων, βρίσκεται σε οριακό σημείο.

 

Ο κορωνοϊός λειτουργεί ως επιταχυντής μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Είναι γνωστό σε όλους ότι το 2020 ξεκίνησε με την αντιλαϊκή πολιτική σταθερά στο προσκήνιο, με ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της όλο και πιο μεγάλης συγκέντρωσης πλούτου σε λίγα χέρια και την ταυτόχρονη μείωση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

 

Η Δημοτική Αρχή θα φέρει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση μια σειρά μέτρων ανακούφισης εργαζόμενων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. Οι υπηρεσίες του Δήμου επεξεργάζονται τα διαδικαστικά και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή τους.

 

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρότασή μας και να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να είναι δυνατή η  διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σταματήσει η διακοπή ρεύματος, όσων αδυνατούν αποδεδειγμένα  να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Να απαγορευτούν οι απολύσεις, οι τροποποιήσεις συμβάσεων των εργαζομένων επί το δυσμενέστερο. Να μην διανοηθούν να προβούν σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων του Δημοσίου. Να επανέλθει το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

Πλήρης κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ, με διάφορες συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας των δομών στις οποίες εργάζονται, με παράλληλη έκτακτη επιχορήγηση από την μεριά της κυβέρνησης, ώστε σειρά από αυτές να ανταποκριθούν με το αναγκαίο προσωπικό και την έκταση των δομών τους σε παλιές και  νέες ανάγκες  που ήδη καταγράφονται για τα νοικοκυριά και θα παραμείνουν και μετά την άρση των μέτρων της πανδημίας. Παράδειγμα η δομή του Βοήθεια Στο Σπίτι, που σήμερα καταγράφει νέες ανάγκες και παραμένει απογυμνωμένη από το αναγκαίο προσωπικό, οι συμβάσεις για τις  καθαρίστριες στα σχολεία μας  που λήγουν το Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Ωδείο, στο Εικαστικό Εργαστήρι και στη Δραματική Σχολή.

Είναι γνωστό ότι έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όλοι όσοι έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Για το διάστημα το οποίο έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, δεν θα  καταβάλλονται τροφεία και από όσους έχουν εισόδημα άνω των 25.000 Ευρώ.

Οι σπουδαστές και οι μαθητές των πολιτιστικών δομών των Οργανισμών του Δήμου δεν θα καταβάλλουν τη συμβολική συμμετοχή τους για το διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Επίσης, απαλλάσσονται της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων τα κυλικεία των σχολείων, όπως και το κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Απαλλάσσονται της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, οι επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία.

Απαλλαγή σε δημοτικά τέλη επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος, καθώς επίσης και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί . Όπως επίσης δεν μπορεί η δημοτική αρχή και το δημοτικό μας συμβούλιο να σταθούν αδιάφοροι και όσον αφορά μέτρα ελάφρυνσης που πρέπει να παρθούν για εργαζομένους στην πόλη μας που αυτό το διάστημα  είτε αναστάλθηκε η εργασιακή τους σχέση ή απολύονται κτλ.

 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες τα ψίχουλα που δίνονται στους δήμους δεν επαρκούν ούτε για τα επείγοντα των συνθηκών. Απαιτείται η πλήρης οικονομική κάλυψη των αναγκών τους και η καταβολή των πόρων που προβλέπονται από τους υπάρχοντες νόμους, που προβλέπουν τριπλάσια χρηματοδότηση από αυτή που τους δίνεται σήμερα. Μέσα στις συνθήκες  της πανδημίας μένουμε δυνατοί και δεν βάζουμε σε καραντίνα τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπάρχουν αναλυτικές διευκρινήσεις  για τις προϋποθέσεις εφαρμογής των παραπάνω, καθώς και το πλαίσιο των διεκδικήσεων μας απέναντι στην  Κυβέρνηση."

 

Στη Δυτική Ελλάδα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι και σήμερα 31-03-2020 και ώρα 06:00 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 725 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις ως εξής :

Ανά Διεύθυνση Αστυνομίας :

•       Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας : 305 παραβάσεις

•       Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας :  198 παραβάσεις

•       Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας : 114  παραβάσεις

•       Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας : 108  παραβάσεις

Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Χθες 30-3-2020 στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 156 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις προϋποθέσεις των μετακινήσεων.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE