Υπεγράφη η συμφωνία των μέτρων ασφάλειας των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες στην Δ.Ε

Συμφωνία συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων σε θέματα ασφάλειας των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, υπέγραψε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Η συμφωνία, διετούς ισχύος, προβλέπει ότι οι δύο φορείς θα συμπράξουν προκειμένου να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στις έρευνες για τους υδρογονάνθρακες.

Ειδικότερα:

  • Καθορισμός ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών πλοίων υποστήριξης, τα οποία εμπλέκονται σε υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων
  • Προετοιμασία εισηγήσεων για την ανάπτυξη νομοθεσίας αναφορικά με θέματα όπως η κατηγοριοποίηση των πλοίων υποστήριξης που συμμετέχουν σε υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης τους.

Υπενθυμίζεται από το "newsit.gr", ότι σύμφωνα με το Ν. 4409/2016, η ΕΔΕΥ είναι η αρμόδια Αρχή για τον έλεγχο των μεγάλων κινδύνων στις εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε συμβατικές περιοχές στον ελληνικό χώρο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE