Παρουσία 100 Πατρινών η κηδεία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες(VIDEO)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 15.29

Το τελευταίο αντίο είπαν στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκοτώθηκε από την αλβανική αστυνομία, οι γονείς, συγγενείς, φίλοι και περισσότεροι από 2000 ομογενείς και Ελλαδίτες, 100 από τους οποίους από την Πάτρα, που έφτασαν με πούλμαν στους Βουλιαράτες. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επικήδειους θα ανέγνώσαν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι ακούστηκε από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Όπως είπαν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν ως την Αλβανία για την κηδεία, το ταξίδι τους ήταν ομαλό, μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα, οπότε και η αλβανική αστυνομία πραγματοποίησε αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στον απεσταλμένο του "CNN Greece", στο πλαίσιο των ελέγχων η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο σε ένα λεωφορείο εξαιτίας κάποιων συμβόλων τα οποία θεώρησαν ότι δεν θα έπρεπε να μπουν στη χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε άλλο έλεγχο σε λεωφορείο οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας κατέβασαν έναν από τους επιβάτες και του απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία για 24 ώρες εξαιτίας ενός τατουάζ-συμβόλου που θεωρήθηκε «απαγορευμένο».

Έλεγχοι έγιναν και από την ελληνική αστυνομία στο Καλπάκι, με αστυνομικούς να μπαίνουν στα λεωφορεία και να απευθύνουν συστάσεις στους επιβάτες να μην έχουν πάνω τους σύμβολα ή σιδηρογροθιές, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο "CNN Greece".

Αρχική Ενημέρωση 13.28

Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το κλίμα στις Βουλιαράτες , όπου τελείται σήμερα η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Από την Πάτρα έχει φτάσει ένα πούλμαν , ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν ταξιδέψει με τα ΙΧ τους για να παραστούν στην κηδεία.

Η αποστολή διοργανώθηκε από την Ένωση Βορειοηπειρωτών . Όπως είπε μιλώντας στο AchaiaNews ο πρόεδρος της Ένωσης Φίλιππος Παπουτσής  "υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι , γενικότερα , από την Αλβανική Αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα παρά μόνο καθυστέρηση στα σύνορα λόγω των ελέγχων., Το μόνο που μπορώ να πω είναι συγκίνηση , πολύ συγκίνηση εδώ".

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE