Με αιχμές κατά Κατσιφάρα, παραίτηση περιφερειακού του συμβούλου από την Ηλεία (ΒΙΝΤΕΟ)

ΝΕΟΤΕΡΑ

Για την απόφασή του να παραιτηθεί από περιφερειακός σύμβουλος μίλησε στο δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης του best Aχαίας και την Έφη Καρούνια ο Μανώλης Αγιομυργιανάκης.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την παραίτησή του από μέλος της παράταξης της πλειοψηφίας «Δικαίωμα στην Πρόοδο», του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, υπέβαλλε ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλείας Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, καθώς άρχισαν οι αντιδράσεις στην δήλωση Τσίπρα απο την Θεσσαλονίκη, για στήριξη στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές του σημερινού περιφερειάρχη!

Η παραίτηση Αγιομυργιαννάκη – και η συνακόλουθη ανεξαρτητοποίησή του στο περιφερειακό συμβούλιο - φέρεται να έχει συμβεί από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο άργησε να δει το φως της δημοσιότητας, ερχόμενη μάλιστα να προσθέσει «σύννεφα» στο ήδη γκρίζο τοπίο που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά τη διαφαινόμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ο ανεξάρτητος πια περιφεριεακός σύμβουλος, αφήνει αιχμές στην επιστολή παραίτησής του, για τον περιφερειάρχη, αναφέροντας ότι "αρνείται να καταγγείλει τους κ.κ. Τσίπρα και Σπίρτζη για την Πατρών – Πύργου και το αεροδρόμιο Ανδραβίδας".

Η επιστολή παραίτησης Αγιομυργιαννάκη:

 «Κύριε περιφερειάρχη,

Πέρασαν ήδη 4 από τα 5 χρόνια της δεύτερης θητείας σας στην Περιφέρεια. Ήδη σε αυτά τα χρόνια μαζί με τους στενούς σας συνεργάτες σχεδιάσατε και υλοποιήσατε με τις επιλογές προσώπων και προτεραιοτήτων την πορεία που ήδη ακολουθούμε.

Στον σχεδιασμό αυτό δεν έλαβα μέρος, με δικιά σας επιλογή, ούτε λήφθηκαν σοβαρά υπόψη θέσεις που κατά καιρούς διατύπωσα δημόσια στην παράταξη και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την 30η/08/2018 μου ζητήσατε να παρευρεθώ μαζί σας στο Δημαρχείο Ήλιδας – στο Φράγμα Πηνειού- και στην Πηνεία, την 05/09/18, για να κάνετε ανακοινώσεις έργων.

Αρνήθηκα όπως σας δήλωσα να πάρω μέρος σε επικοινωνιακού τύπου παραστάσεις, που εξυπηρετούν προσωπικές σας επιλογές, και η παρουσία μου θα έστελνε λάθος μηνύματα στους Πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Σας υπενθύμισα ότι εδώ και καιρό κρατάω αποστάσεις από επιλογές σας, κάτι που σας ήταν γνωστό. Σέβομαι και τιμώ τον θεσμό του περιφερειάρχη και το έχω αποδείξει αυτά τα 4 χρόνια με την ενεργό συμμετοχή μου σε όλα τα όργανα και επιτροπές που έχω οριστεί. Οι επιφυλάξεις όμως που εδώ και 4 χρόνια έχω διατυπώσει, για σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ηλεία, για την εκ μέρους σας αντιμετώπισή τους, με έπεισαν ότι η Ηλεία δεν αποτελεί για εσάς προτεραιότητα.

Η απάντησή μου αυτή προφανώς είναι σύμφωνη με όλες τις θέσεις που έχω καταθέσει τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στις λίγες Ολομέλειες της Παράταξης και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Είχα δεσμευθεί και σας είχα ζητήσει ότι:

1) Διατηρώ στο ακέραιο το δικαίωμά μου να κρίνω δημόσια κατά πόσο οι πράξεις όλων μας βρίσκονται σε αντιστοίχιση με τις δεσμεύσεις μας.

2) Την ανάληψη της δικής σας ευθύνης, αλλά και απόδοση ευθυνών που για τα παρακάτω θέματα έγκαιρα σας είχα θέσει.

α) Ολυμπία Οδός: Γιατί αρνείστε να καταγγείλετε δημόσια τους κ.κ Τσίπρα – Σπίρτζη για την κατ’ επανάληψη εξαπάτηση των Ηλείων με τα χρονοδιαγράμματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις;

β) Ποιοι ευθύνονται για την μη αξιοποίηση (ΦΕΚ Κυβέρνησης) του Αεροδρομίου Ανδραβίδας και για την μη λειτουργία του Σιδηροδρόμου στην Ηλεία;

γ) Πόσο χρόνο θα πάρει ακόμα για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο δρόμος Αμαλιάδα – Σιμόπουλο -111; Ποιος φταίει για την μη ωριμότητα μελετών; Πόσες θητείες ακόμα θα χρειαστούν;

δ) Ποιος ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση της αποκατάστασης των ζημιών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Φράγματος Πηνείου, ενός έργου που έρχεται από την πρώτη θητείας σας; Πού βρίσκεται η αξιοποίηση υπαρχόντων κονδυλίων για την υπογειοποίηση του δικτύου άρδευσης για την εξοικονόμηση νερού και την επέκταση του δικτύου στην Δυτική Αχαΐα;

ε) Ποια είναι η βοήθειά σας προς τον Δήμο Ήλιδας που ανέλαβε ευθύνες για ολόκληρο τον Νομό (Σκουπίδια - Εργοστάσιο ΧΥΤΥ - ΥΔΡΕΥΣΗ); Πού είναι οι προσβάσεις προς το ΧΥΤΥ; Ποια τα αντισταθμιστικά οφέλη;

ζ) Που είναι η τουριστική ανάπλαση του Φράγματος Πηνείου με την παράλληλη αξιοποίηση της Αρχαίας Ήλιδας και την σύνδεση με την Αχαΐα και την Πηνεία; Η τουριστική ανάπτυξη του Νομού δεν μπορεί να εξαντλείται στο δίπολο Κατάκολο - Ολυμπία, αλλά οφείλει στην πράξη, και όχι στα λόγια, να εκτείνεται σε όλο τον Νομό από Επικούρειο Απόλλωνα – Ολυμπία - Αρχαία Ήλιδα - Χλεμούτσι.

Κύριε περιφερειάρχη,

Αρνιέμαι να μετάσχω σε σκοπιμότητες και ισορροπίες που εξυπηρετούν προσωπικούς σας σχεδιασμούς και στέλνουν απατηλά επικοινωνιακά μηνύματα στους πολίτες της Ηλείας. Είναι κατανοητό, λοιπόν, ότι αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί οφείλω να αποχωρήσω από την παράταξη «Δικαίωμα στην πρόοδο», αφού η μέχρι σήμερα παραμονή μου δεν κατάφερε να προωθήσει τα παραπάνω θέματα».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE