Επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)

NEOTEΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Θεσαλονίκη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.Περίπου 50 άτομα με κουκούλες πετούσαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Παράλληλα, επιχείρησαν να επιτεθούν σε τηλεοπτικά συνεργεία.

Την ίδια ώρα ξεχωριστές πορείες πραγματοποιούν τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ με την αστυνομία, κατά πληροφορίες, να μην επιτρέπει να ενωθούν οι δύο πορείες στο ύψος της Αγίας Σοφίας, στην οδό Εγνατία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Μαζικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 83η ΔΕΘ - 7.000 αστυνομικοί είναι στο "πόδι" για να αποτρέψουν επεισόδια .


Έξι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι 7.000 αστυνομικοί – που μπορεί να γίνουν περισσότεροι αν κριθεί απαραίτητο-έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα από εξαγριωμένους ανθρώπους…

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας ελήφθησαν υπ’ όψιν οι εξής βασικοί παράμετροι:

– Η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή

–  Η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

–  Η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που παραδοσιακά συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα. Και τέλος:

–  Οι χούλιγκαν που δραστηριοποιούνται σε ομάδες είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα είναι μέσα σε μπλοκ διαδηλωτών και ενδεχομένως να προσπαθήσουν να…. λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE