Διακόπτονται οι πτήσεις από και προς Γερμανία – Ολλανδία

Τη διακοπή πτήσεων από και προς Γερμανία και Ολλανδία αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνέχεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνoϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 3:00 π.μ. της Κυριακής έως τις 15 Απριλίου διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. 

Το ίδιο μέτρο -σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά- ισχύει και για τη Γερμανία, σε περίπτωση που η πτήση δεν έχει ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Με την απόφαση αυτή διευρύνεται η λίστα των χωρών από τις οποίες δεν θα γίνονται πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Είχε προηγηθεί αναστολή των πτήσεων που αφορούσε την Τουρκία, την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Τι είπε για τους επαναπατρισθέντες

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για επιστροφές Ελλήνων από το εξωτερικό μόνο για πολύ ειδικούς λόγους.

Όπως είπε «το βράδυ της Παρασκευής φέραμε στην Ελλάδα 30 συμπατριώτες μας από το Χίθροου, οι οποίοι είχαν προβλήματα υγείας. Η κατάσταση δεν αφορά γενικό επαναπατρισμό, αλλά όσους έχουν πραγματικά ανάγκη».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «όσοι αρνούνται να συνεργαστούν ή να προσκομίσουν δικαιολογητικά δεν θα επαναπατρίζονται».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE