Πάτρα: Μηδενική ανοχή στο διπλοπαρκάρισμα - 200 πινακίδες σε τέσσερις ημέρες ξήλωσε η Τροχαία

Η Τροχαία Πατρών αλλάζει και σκληραίνει την στάση της σε μια προσπάθεια να δοθεί ανάσα στο σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα. . Την Παρασκευή 14-02 η

"Καμία ανοχή", διαμηνύει ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών Σπύρος Νιάρος για το "σαφάρι" των τελευταίων ημερών που αφορά τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Κυρίως το διπλοπαρκάρισμα είναι το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, όπως αναφέρει ο διοικητής της Τροχαίας Πατρών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί το 30% του κυκλοφοριακού που προκαλείται καθημερινά στην πόλη!  Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, έχουν "ξηλωθεί" περισσότερες από 200 πινακίδες για διπλοσταθμεύσεις, ενώ τα αυστηρά μέτρα, σύμφωνα με τον κ. Νιάρο θα συνεχιστούν. "Δεν επιτρέπεται να προσβάλουμε έτσι την πόλη μας. Είναι ντροπή", είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: 

"Βλέπει ο οδηγός που έχει διπλοπαρκάρει για να πιει τον καφέ του, ότι του βεβαιώνεται κλήση και αμέσως ζητά να του βάλουν τον καφέ σε πλαστικό για να φύγει. Δηλαδή, αν δεν έβλεπε τον Τροχονόμο, θα καθόταν εκεί; Απαράδεκτο να επιδεικνύουμε αυτή την προκλητική συμπεριφορά και θράσος".

Την Παρασκευή 14/02

Την Παρασκευή 14-02 η Τροχαία έδωσε ένα σαφές μήνυμα στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συνεχίζουν να διπλοπαρκάρουν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας δημιουργώντας κατάσταση κυκλοφοριακού εμφράγματος ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Η κατάσταση που επικρατούσε την Παρασκευή το πρωί ήταν απαράδεκτη με δεκάδες οδηγούς να διπλοπαρκάρουν τα οχήματα τους και να προκαλούν χάος , την ίδια ώρα που ένα τροχαίο στην οδό Κορίνθου είχε προκαλέσει έμφραγμα με τα οχήματα να κινούνται με ρυθμούς χελώνας. Σχεδόν όλες οι κεντρικές αλλά και οι κάθετες οδοί της πόλης είχαν "φρακάρει" !  Το σύνολο των δυνάμεων της Τροχαίας είχε αναπτυχθεί σε όλο σχεδόν το κέντρο της πόλης, προκειμένου να ρυθμιστεί η κυκλοφορία και κατά την διάρκεια των ελέγχων με πραγματικά μηδενική ανοχή αφού η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω οι αστυνομικοί της τροχαίας αφαίρεσαν περίπου 45 πινακίδες κυκλοφορίας από ΙΧ αυτοκίνητα που είχαν διπλοπαρκάρει .

Το Σάββατο 15/02

Δεν πήραν όπως φαίνεται στα σοβαρά, το μήνυμα της Τροχαίας οι πατρινοί οδηγοί, από την… αιφνιδιαστική επιχείρηση της Παρασκευής, όπου αφαιρέθηκαν 45 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων, στο κέντρο της πόλης και χθες, συνέχισαν την ίδια αντικοινωνική συμπεριφορά του διπλοπαρκαρίσματος, σαν να μη συνέβαινε τίποτα.Λίγο μετά τις 10 το πρωί, η εικόνα του μπάχαλου, έκανε πάλι την εμφάνισή της στο κέντρο της Πάτρας, με δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων να διπλοπαρκάρουν όπου έβρισκαν, περιφρονώντας επιδεικτικά την τήρηση κάθε έννοιας οδηγικής συμπεριφοράς. Η Τροχαία αναγκάστηκε και χθες να βγει στους δρόμους, πιο συντεταγμένα αυτή τη φορά, και αφαίρεσε συνολικά 68 πινακίδες κυκλοφορίας από αντίστοιχα οχήματα. Εκτός από ένα περιπολικό, στην επιχείρηση συμμετείχαν χθες και τέσσερις αστυνομικοί που έκαναν πεζή περιπολία σε όλο το κέντρο, μοιράζοντας κλήσεις και αφαιρώντας πινακίδες οχημάτων, όπου η παράβαση ήταν εξόφθαλμη.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:32 ΑΠΟΨΕΙΣ