Ελεύθεροι και οι 26 κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο. 26 άτομα στη Ζάκυνθο είχαν συλληφθεί για εγκληματική οργάνωση το 2018. Σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί  δικογραφία για   εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί  δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης, συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου που διέμεναν στη Ζάκυνθο προέβαιναν, σε καθημερινή βάση, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, (κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών) σε μεγάλο αριθμό πελατών – χρηστών, κυρίως στο Λαγανά αλλά και στις λοιπές περιοχές και στην πόλη της Ζακύνθου. Ταυτόχρονα, όπως ελεγε το κατηγορητήριο επιλέγονταν πολυσύχναστοι υπαίθριοι επαγγελματικοί χώροι στο κέντρο του Λαγανά, επιλογή που αποσκοπούσε στην εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους, καθώς πλήθος τουριστών συνέρρεε σε καθημερινή βάση στην περιοχή. Στις μεταξύ τους συνομιλίες οι διακινητές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, χρησιμοποιούσαν κώδικές λέξεις για να περιγράφουν τα ναρκωτικά. Ενδεικτικά: για την ηρωίνη και την κοκαΐνη: «σουβλάκια», «πίτα», «μπουκάλια κρασί», «χαρτί», «μοσχάρι», «αρνί», «παρτίδα» και για την κάνναβη: «1Οαρικο», «20αρικο», «30αρι», «40αρι», «λάχανο», «σκούρο».

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών η κοκαΐνη διακινούνταν σε ποσότητες του μισού ή ενός γραμμαρίου και η τιμή της κυμαινόταν από εξήντα έως ογδόντα ευρώ το γραμμάριο, η κάνναβη δεν υπολογιζόταν σε γραμμάρια, αλλά σε χρηματική αξία, ως εκ τούτου οι «πελάτες» προέβαιναν σε «παραγγελίες» των «10 ευρώ», «20 ευρώ» κ.λπ. η ηρωίνη διακινούνταν αντί δέκα ευρώ το γραμμάριο και τα ναρκωτικά χάπια από πέντε ευρώ και πάνω, ανάλογα με το είδος.  Η ακροαματικη διαδικασία στο Εφετείο Πατρών ήταν πολύμηνη και ολοκληρώθηκε στις 10 χθες το βράδυ. Τελικα οι κατηγοουμενοι, 11 εκ των οποίων ειχαν προφυλακιστεί  αφεθησαν ελευθεροι αφου κατέπεσε η καρτηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργανωση!

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE