Σήμερα το ραντεβού Φαρμάκη - Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου - Κινητοποίηση από το Δήμο στα φανάρια της ΒΙ.ΠΕ. - φωτο-

Συνάντηση Φαρμάκη - Καραμανλή για την Πατρών - Πύργου. Ξεκίνησε η κινητοποίηση από τον Δήμο Πατρέων . Στα στα φανάρια της ΒΙ.ΠΕ η συγκέντρωση του Δήμου Πατρέων . Αγανάκτηση στους πολίτες Αχαΐας και Ηλείας από τις καθυστερήσεις και το θολό τοπίο που υπάρχει. 

Η «κλεψύδρα» για τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων , ως προς τον τρόπο κατασκευής της Πατρών – Πύργου αδειάζει με τις τοπικές κοινωνίες να είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό  υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τα πάντα παραμένουν από θολά μέχρι αδιευκρίνιστα, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν. Ζητούμενο κατά την συνάντηση, οι πειστικές απαντήσεις από πλευράς αρμόδιου υπουργού. Για να συμβεί αυτό μία και μόνο απάντηση αρκεί. Η απάντηση στο ερώτημα πως θα γίνει το έργο και δευτερευόντως  –  σύμφωνα με τη νέα επιλογή – πότε θα αρχίσουν οι εργασίες. Ερωτήματα για τα οποία κανένας δεν μπορεί να δηλώνει βέβαιος πως θα απαντηθούν. Εάν η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν συνοδευτεί από απάντηση σε ένα από τα δύο ερωτήματα, μόνο επιτυχής δεν θα μπορεί να θεωρηθεί, καθώς στην καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου , άγνωστο για πόσο ακόμα, θα συνεχίσουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Στα φανάρια της ΒΙΠΕ η συγκέντρωση και κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων:

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου προχώρησαν το πρωί της Τρίτης φορείς και κάτοικοι με κεντρικό σύνθημα "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ". Η Εθνική Οδός έκλεισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Πατρών. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις μέχρι να δοθεί λύση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.
 
Υπενθυμίζεται πως για σήμερα στις 4.30 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί για το θέμα συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Παρών στην κινητοποίηση και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για τον αποκλεισμός της Πατρών - Πύργου 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα στην κινητοποίηση:

«Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων.

Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις.

Είναι η ώρα του αγώνα.

Όλοι στον αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου την Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί, στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης (ΒΙ.ΠΕ.).

Τώρα έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια.

Νότια Χάραξη για την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.

Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές.

Όμως ο ανταγωνισμός των μεγαλοεργολάβων για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, και η λογική «κόστους – οφέλους» καθυστερούν για δεκαετίες το έργο με τραγικές συνέπειες.

Ο Σχεδιασμός της Πατρών – Πύργου καταστρέφει οικισμούς και χωριά και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την Νότια Χάραξη της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.

Ο νέος σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι αναγκαίος γιατί καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του και να αποδοθεί στη χρήση του χωρίς διόδια.»

Η Δυτική Αχαΐα χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων και επιβεβαιώνει την θέληση του για την άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Πύργος. Ο βαρύς φόρος αίματος  στην άσφαλτο της σημερινής οδού πρέπει να σταματήσει.

Η Νότια χάραξη είναι λύση που ξεπερνά σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο.

Για τη Δυτική Αχαΐα ο δρόμος αυτός για να είναι σύγχρονος, θα πρέπει να περιλαμβάνει είσοδο και έξοδο από και προς την  πρωτεύουσα του Δήμου μας την Κάτω Αχαΐα, πρόσβαση χωρίς προβλήματα των κατοίκων του Αλισσού και της Ωλενίας στο δημοτικό οδικό δίκτυο και σύνδεση του Αεροδρομίου Αράξου με την νέα οδό. Επίσης η όποια κατασκευή διοδίων από την Πάτρα έως τα διοικητικά όρια με την Ηλεία θα προσθέσει καθημερινό κόστος μετακίνησης στους εργαζόμενους που θα  κάνουν καθημερινή χρήση της οδού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE