Πατρών - Πύργου ο δρόμος της ντροπής - Πάνω από 130 θύματα σε 10χρόνια - Φτάνει πια φωνάζει... Αχαία και Ηλεία

Εθνική οδός Πατρών - Πύργου ο πολυζητημένος και αιματοβαμμένος δρόμος. Η Εθνική μας καρμανιόλα , εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Εθνική οδός Πατρών - Πύργου ο πολυζητημένος και αιματοβαμμένος δρόμος. Η Εθνική μας καρμανιόλα , εκεί όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.Ο κατάλογος των θυμάτων της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου μεγαλώνει συνεχώς...

Δυστυχώς οι πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας περιμένουν ακόμα το κατσικόδρομο της Πατρών - Πύργου να γίνει Εθνική Οδός ... Ο αριθμός των θυμάτων σε αυτό τον δρόμο ξεπερνά τους 130 την... τελευταία δεκαετία.

Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικά υπογραφές για την καρμανιόλα της Πατρών - Πύργου... - "Εδώ και τώρα φτιάξτε την Πατρών - Πύργου" φωνάζουν πολίτες, αιρετοί και φορείς- Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, η συνάντηση με Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου

Είναι ένας αιματοβαμμένος δρόμος και θα παραμείνει άγνωστο για πόσο μια και η μετατροπή της ΝΕΟ Πατρών – Πύργου σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο εξακολουθεί να περνά περιπέτειες και να αλλάζουν τα σχέδια μαζί με τις αλλαγές κυβερνήσεων. Ωστόσο οι τραγωδίες που έχουν συμβεί σε αυτό τον δρόμο αποκαλύπτονται και από τους αριθμούς σχετικά με τα θανατηφόρα.

Η τραγωδία σε αριθμούς... της ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία σε αυτόν τον δρόμο έχουν συμβεί 106 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους 130 άνθρωποι! Τα 46 θανατηφόρα ήταν στον νομό Αχαΐας και τα 60 στον νομό Ηλείας. 58 οι νεκροί στην Αχαΐα και 72 στην Ηλεία. Επίσης έχουν σημειωθεί συνολικά 41 σοβαρά τροχαία με 75 σοβαρά τραυματίες.

Η τραγωδία σε εικόνες ...

 

Πάμε όμως να δούμε τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν ... 

Ένας δρόμος χωρίς διαχωριστικά διαζώματα , απότομες στροφές , περιορισμένη ορατότητα σε πολλά σημεία , μηδενική ορατότητα τη νύχτα αφού ο φωτισμός είναι κάτι παραπάνω από ελλιπής , λακκούβες  και γενικά απαράδεκτη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα ! Αν είναι νύχτα δε το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι απλά να μην ταξιδέψει !

Πατρών - Πύργου : Καμαρώστε Εθνική Οδό ... με την πρώτη βροχή λίμνη !

Οι παρεμβάσεις που... δεν έγιναν ! 

Το συγκλονιστικό στην όλη υπόθεση ... πώς εδώ και δεκαετίες που περιμένουμε να γίνει ο νέος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ...  δεν υπάρχει καμία ΣΟΒΑΡΗ παρέμβαση ... Και θα πει κάποιος "ναι μα περιμέναμε να γίνει ο δρόμος" !

Όχι κύριοι υπήρχαν παρεμβάσεις απλές που θα μπορούσαν να γίνουν και να σώσουν ίσως αρκετούς συνανθρώπους μας . Δεν είμαστε ειδικοί στο να προτείνουμε ποιες θα ήταν αυτές ... αλλά για παράδειγμα ... λίγο φως και το να καλυφθούν οι λακκούβες είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνεται συχνά πυκνά ... επίσης το πιο ΑΠΛΟ η τοποθέτηση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα επικίνδυνα σημεία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ! 

Η αδιαφορία όλων των εμπλεκόμενων για την επικινδυνότητα αυτού του δρόμου στη πράξη αποδείχθηκε εγκληματική.

Και μέχρι να γίνει ο δρόμος ... το μόνο που φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ... Ο συγκεκριμένος δρόμος "πίνει" αίμα ... Ξεκινώντας την διαδρομή σας στην Πατρών - Πύργου ... σκεφτείτε τα θύματα ... Μην τρέχετε , μην προσπερνάτε , μην σας αποσπά τίποτα την προσοχή , μην καταναλώνετε αλκόολ , τα μάτια στο δρόμο , ζώνη στο Ι.Χ. , κράνος στη μηχανή !

Φυσικά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος όταν βρισκόμαστε σε οποιοσδήποτε δρόμο αλλά εδώ οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται για πολλούς λόγους στον συγκεκριμένο "καρόδρομο" ...βαφτισμένο ως Εθνική Οδός!

Ελένη Παρασκευοπούλου 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE