Πάτρα: "Μάχη" στο Ρίο για να σωθεί 2χρονο κοριτσάκι - Στην εντατική με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ

Αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών, δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, μετά τη μεταφορά του παιδιού από την Κέρκυρα με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ. Το μόλις δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. 

Αγώνα δρόμου προκειμένου να διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών, δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο της Πάτρας, μετά τη μεταφορά του παιδιού από την Κέρκυρα με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ. Το μόλις δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. Το παιδί εισήχθη αμέσως σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Πάτρας, καθώς η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη.

"Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη"  δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων  Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας "Είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια".

Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κέρκυρας διέγνωσαν το πρόβλημα στο δύο ετών κοριτσάκι και αμέσως ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους για την κατεπείγουσα μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Αμέσως απογειώθηκε ένα C-130 με προορισμό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, «Ιωάννης Καποδίστριας». Στο νησί του Ιονίου, ωστόσο, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και το στρατιωτικό αεροσκάφος δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω πυκνής ομίχλης.

Οι γιατροί στην Κέρκυρα έδωσαν ότι είχαν και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν προσωρινά την κατάσταση του παιδιού, έως ότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Πάτρα. Οι γιατροί και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας παρακολουθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας την εξέλιξη στην υγεία του κοριτσιού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE