Πάτρα: Σε ρυθμούς...Black Friday η αγορά σήμερα

Το αδιαχώρητο αναμένεται να επικρατήσει στην αγορά της Πάτρας λόγω...Black Friday.

Το αδιαχώρητο αναμένεται να επικρατήσει στην αγορά της Πάτρας λόγω...Black Friday.

Τα καταστήματα ηλεκτρονικών, ένδυσης , υπόδυσης , ειδών σπιτιού και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έχει  μπει στους ρυθμούς της ημέρας από την αρχή της εβδομάδας. Πρόκειται για μια προσπάθεια αναθέρμανσης της αγοράς, από ένα ξενόφερτο έθιμο , το οποίο "ξεσηκώνει" το καταναλωτικό κοινό. Παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ"Επωφεληθείτε από την Black Friday"

Ο  Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτρέπει τα μέλη του να επωφεληθούν της black Friday  αυτής προσφέροντας πραγματικές εκπτώσεις και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Πριν από τρία χρόνια δοκιμάστηκε για πρώτη φορά η –προερχόμενη από το εξωτερικό- καταναλωτική προωθητική ενέργεια, η επονομαζόμενη ως «Black Friday».

Σύμφωνα με αυτήν, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου πραγματοποιούνται εκτεταμένες προσφορές προϊόντων. Στην χώρα μας ξεκίνησε κυρίως σε κλάδους όπως τα ηλεκτρικά είδη και τα προϊόντα τεχνολογίας αλλά επεκτάθηκε στο σύνολο σχεδόν του εμπορίου και των υπηρεσιών. Είναι αλήθεια ότι η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή».

Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια συνήθως πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους, αλλά να επωφεληθούν και οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και κατ’ επέκταση οι καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτρέπει τα μέλη του να επωφεληθούν της ημέρας αυτής προσφέροντας πραγματικές εκπτώσεις και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές.

Για όσους συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Καλούμε τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί, να μην παρασυρθούν από τον καταιγισμό των διαφημίσεων των πολυεθνικών αλυσίδων, ούτως ώστε να επωφεληθούν των πραγματικών εκπτώσεων και χαμηλών τιμών και να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που επαναεπενδύουν τα χρήματά τους στην πόλη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:14 ΑΠΟΨΕΙΣ