Πελετίδης: Προτάθηκε μερική λύση υπογειοποίησης στο κέντρο της πόλης

Kαθόλου  ικανοποιημένος δηλώνει ο Κώστας Πελετίδης από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός πρότεινε μερική υπογειοποίηση μόνο για το τμήμα από τον Αγιο Διονυσιο μέχρι τον Αγιο Ανδρέα.

Kαθόλου  ικανοποιημένος δηλώνει ο Κώστας Πελετίδης από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός πρότεινε μερική υπογειοποίηση μόνο για το τμήμα από τον Αγιο Διονυσιο μέχρι τον Αγιο Ανδρέα.Και σε όλο το άλλο μήκος το τρένο να είναι επίγειο. Ο υπουργός επικαλέστηκε οικονομικό ζήτημα. Ο Δήμαρχος δήλωσε πως η πόλη θα αντιδράσει.

To δελτίο τύπου του δήμου αναφέρει τα εξής: "Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Υποδομών η συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή για το θέμα της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένου.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα της πόλης για υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίον μέχρι το νέο Λιμάνι.

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Πατρέων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση δεν είχε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Η κυβέρνηση ενώ μιλάει για διάλογο ώστε να βρούμε μια λύση, ουσιαστικά έχει αποφασίσει ήδη. Αυτό φάνηκε και από τα όσα μας είπαν σήμερα. Επικαλούμενη οικονομικό ζήτημα, προτείνει μια μερική λύση υπογειοποίησης στο στενό κέντρο της πόλης και στην υπόλοιπη διαδρομή επιμένει σε επίγεια διέλευση.

Εμείς θέσαμε το θέμα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Θέλουμε την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την λειτουργία του Προαστιακού, την δημιουργία γραμμικού πάρκου και αναπλάσεων, σε όλο το μήκος της επιφάνειας της γραμμής, και σε αυτό θα επιμείνουμε.

Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει ο πατραϊκός λαός. Να μην ξεχνούμε ότι είμαστε η μοναδική πόλη στην οποία προτείνουν αυτού του είδους τις λύσεις, ενώ σε όλη την άλλη διαδρομή μέχρι την Πάτρα ακολουθήθηκαν αυτά που η κοινή λογική έλεγε.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των κατοίκων.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:40 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:69 ΑΠΟΨΕΙΣ