Στη Μυρσίνη Ηλείας οι πρόσφυγες από τη Μονή Πορετσού

Προσωρινό κατάλυμα στους κοινόχρηστους χώρους της δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας βρήκαν οι 55 πρόσφυγες που είχαν αρνηθεί να μείνουν στη Μονή Πορετσού στην ορεινή Αχαΐα.

Προσωρινό κατάλυμα στους κοινόχρηστους χώρους της δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας βρήκαν οι 55 πρόσφυγες που είχαν αρνηθεί να μείνουν στη Μονή Πορετσού στην ορεινή Αχαΐα.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην ανακαινισμένη Μονή όπου υπάρχουν όλα εκείνα που θα χρειάζονταν για τη διαμονή τους (θέρμανση, ντουλάπες κ.α.), το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να παραμείνουν στο απομονωμένο σημείο που τους πήγαν. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους φώναζαν "No good".

Στη Μονή, έπειτα από διαβουλεύσεις, παρέμειναν τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι).

Τελικά, όπως γράφει το ilialive, οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο στη δομή φιλοξενίας του LM Village και θα διαμείνουν σε κοινόχρηστούς χώρους της δομής, καθώς αυτή είναι πλήρης, για δύο ημέρες έως ότου αποφασιστεί που θα μεταφερθούν.

Στην πλειοψηφία τους είναι Αφρικανοί, γυναίκες και παιδιά, από το Σουδάν, τη Σομαλία, το Κονγκό, ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους και 16 Σύριοι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Μισή ώρα παρέμειναν οι μετανάστες στον χώρο που έχει παραχωρηθεί από την Μητρόπολη Ηλείας.

Όπως αναφέρει και το kalavrytanews. gr Oι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
Τελικά παρέμειναν, έπειτα από διαβουλεύσεις παρέμειναν, τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από ΙΡΑΚ με ένα μικρό παιδάκι). όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μάλιστα φέρονται να είπαν «Καλύτερα στη Μόρια».

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση για το που θα μεταφερθούν οι περίπου 100 πρόσφυγες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE