Πάτρα: Αποφάσισαν 3ημερη απεργία οι εργαζόμενοι του Δήμου (ΦΩΤΟ)

Την απόφαση να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων. Την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση και πορεία  στην Αθήνα.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων. Την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες θα υπολειτουργήσουν. Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου την Τρίτη και την Τετάρτη. Εξαιρούνται δηλαδή όσοι εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς και κοινωφελής υπηρεσίες. Την Πέμπτη ωστόσο στο πλαίσιο της 24ωρης της ΠΟΕ -ΟΤΑ μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο Παμπελοποννησιακό στάδιο με Μοναδικό θέμα  την ενημέρωση και το πρόγραμμα δράσης βάσει της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αφορά το έκτρωμα (όπως το χαρακτηρίζουν)  του «αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου» και την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων.

Μετά από ψηφοφορία η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο αποφασίστηκε η τριήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Στο μεταξύ με νέα ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της «ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση με το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».

Όπως σημειώνει:

«Η βούληση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εκφράστηκε καθολικά στη Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019. Έγινε αντιληπτό απ’ όλους, πώς αν ψηφιστεί το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» τότε απειλείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών.

Αποφασίστηκε έτσι, σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, να πραγματοποιηθούν μαζικές ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (Πανελλαδική Ημέρα Δράσης και Αγώνα) με στόχο να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι πλήρως για το τι συνεπάγεται η τυχόν ψήφιση του άρθρου 179, να λάβουν γνώση της κρισιμότητας της κατάστασης και να καταστεί σαφές πώς ο αγώνας αφορά όλους τους εργαζόμενους και πρέπει αφενός να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και αφετέρου να περιφρουρήσουν τις υπηρεσίες και τις θέσεις εργασίας τους.

Τα Γκαράζ όλων των Δήμων Πανελλαδικά θα είναι κλειστά και μετατρέπονται στο κέντρο ενημέρωσης του αγώνα των εργαζομένων για την απόσυρση του άρθρου 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου». Θα ενημερώνονται επίσης οι πολίτες για τις συνέπειες που θα έχει και για τους ίδιους η επιχειρούμενη εκχώρηση βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Για την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου. Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 δε, στις 10:00 το πρωί, έχει προγραμματισθεί Μηχανοκίνητη Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να δηλώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και να προασπίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά στα σχέδια αυτών που τις επιβουλεύονται και θέλουν να τις χαρίσουν στους ιδιώτες».  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE