Πάτρα: Παραβάτες ετών 14!-Στο κόκκινο η παιδική εγκληματικότητα

 Περίπου 40 με 50 ανήλικοι κάθε μήνα  από την Πάτρα  περνούν το κατώφλι των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχοντας βρεθεί ποινικά έκθετοι, είτε για κάποιο ήσσονος σημασίας αδίκημα είτε για βαρύ κακούργημα.

 Περίπου 40 με 50 ανήλικοι κάθε μήνα  από την Πάτρα  περνούν το κατώφλι των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης έχοντας βρεθεί ποινικά έκθετοι, είτε για κάποιο ήσσονος σημασίας αδίκημα είτε για βαρύ κακούργημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα των στατιστικών στοιχείων  σε σχέση με την παιδική εγκληματικότητα στην Πάτρα. Οι αριθμοί που έχει στην διάθεσή του το Achaianews.gr προκαλούν προβληματισμό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε εβδομάδα δύο ανήλικοι θα συλληφθούν για ποινικό αδίκημα κυμαινόμενης βαρύτητας.

Τα στατιστικά της ΕΛ.ΑΣ για το 2018 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την  συμπεριφορά των ανηλίκων στην Πάτρα. Και αυτό διότι σχηματίστηκαν  523 δικογραφίες (!) με παραβάτες ανήλικους. 

Από αυτές οι  159 αφορούσαν κλοπές που τελέστηκαν από 87 δράστες.

 Οι 2 για ληστείες που  τελέστηκαν από 3 ανήλικους 

Οι 2 υποθέσεις ναρκωτικών που εμπλέκονται 2 ανήλικοι. 

Οι  250 υποθέσεις αφορούσαν   παραβάσεις του  ΚΟΚ και οι υπόλοιπές διάφορα άλλα αδικήματα. Η ουσία είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια ολοένα και περισσότεροι ανήλικοι από την Πάτρα βρίσκονται έκθετοι  για σοβαρά αδικήματα, καθώς υποχωρούν οι τροχαίες παραβάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος από άποψη εγκληματικότητας κινήθηκε και το αντίστοιχο διάστημα του 2017  .  Σχηματίστηκαν   583 δικογραφίες για ανήλικους από τις οποίες οι    173 αφορούσαν κλοπές που τελέστηκαν από 94ανήλικους. Επίσης καταγράφηκαν  6 ληστείες με εμπλεκόμενους  9 ανήλικους  και  4 δικογραφίες για ναρκωτικά που τελέστηκαν από 5 ανήλικους. Επίσης υπήρξαν άλλες  360 δικογραφίες για παραβάσεις του ΚΟΚ .

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE