ΠΑΤΡΑ: Αρπαξε 43,5 εκατ. ευρώ από τράπεζα, έχει καταδικαστεί σε ισόβια... αλλά αφέθηκε ελεύθερη

 Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια δεσμά για υπεξαίρεση 43,5 εκατ. ευρώ, αλλά εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί προσωρινά ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στο εφετείο. Πρόκειται για μια από τις αμφιλεγόμενες προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικα

 Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια δεσμά για υπεξαίρεση 43,5 εκατ. ευρώ, αλλά εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί προσωρινά ελεύθερη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στο εφετείο. Πρόκειται για μια από τις αμφιλεγόμενες προβλέψεις του νέου ποινικού κώδικα, που αυτή την φορά βρήκε εφαρμογή, σε πρώην διευθύντρια τράπεζας σε νησί του Ιονίου, η οποία το 2017 είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ως εγκέφαλος της υπεξαίρεσης μαμούθ, σε βάρος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και 148 καταθετών της.

Το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, για πρώτη στα ποινικά χρονικά ανέστειλε την εκτέλεση ισόβιας κάθειρξης, κατ΄ εφαρμογήν των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που καταργεί την επιβολή ισοβίων δεσμών για εγκλήματα κατάχρησης και απιστίας στην υπηρεσία.

Η καταδικασθείσα πρώην διευθύντρια μεγάλης τράπεζας είχε παραπεμφθεί σε δίκη, με την κατηγορία ότι από τον Απρίλιο του 2003 έως και τέλη Ιουνίου του 2007, ιδιοποιήθηκε παράνομα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς 148 πελατών που τηρούνταν στο εν λόγω υποκατάστημα, ποσό ύψους 43.572.567,76 ευρώ, προκαλώντας ισόποση ζημία στην Τράπεζα. Στην ουσία οικειοποιείτο τους υψηλούς τόκους από τις προθεσμιακές καταθέσεις των πελατών τους οποίους δεν περνούσε στο  σύστημα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE