Πάτρα: Σύντομα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

 Νέες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που να δίνουν διέξοδο στην ανεργία συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης


 Νέες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που να δίνουν διέξοδο στην ανεργία, να «υπακούουν» στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, συζήτησαν κατά την συνάντησή τους, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και οΔιοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκεστη δημιουργία ενός «νέου ΟΑΕΔ» που θα αποτελεί έναν Οργανισμό ο οποίος θα παίξει κομβικό ρόλο στην αγορά εργασίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Ο κ. Φαρμάκης καλωσορίζοντας τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη δενπαρέλειψε να του επισημάνει πως η Δυτική Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια στηνανεργία και μάλιστα στην μακροχρόνια» και τόνισε: «Στόχος μας είναι να ξεκολλήσουμε τη Δυτική Ελλάδα από τον πάτο, να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εξωστρέφειας και νέων επενδύσεων, στηριζόμενοι κυρίως στο τοπικό επιχειρηματικό και εργατικό προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση, θέλουμε τον ΟΑΕΔ στο πλευρό μας, σύμμαχο και συμπαραστάτη. Σύμβουλο, αλλά και εταίρο των δράσεων και τωνπροσπαθειών μας».

Αντιστοίχως, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει τις προσπάθειες του ΟΑΕΔ με κάθε δυνατό τρόπο και κατέληξε: «Αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή μου ότι μέσα από τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης με κομβικής σημασίας κρατικούς οργανισμούς, όπως ο ΟΑΕΔ, θα καταφέρουμε επιτέλους να βγούμε από το τέλμα τηςαδράνειας και να δώσουμε ώθηση, ελπίδα και μέλλον, στα πιο ενεργά τμήματα τουπληθυσμού μας. Γιατί, τελικά, στόχος δικός σας αλλά και δικός μας, είναι νααποκτήσουν όλοι οι άνθρωποι του τόπου μας, δίκαια και βιώσιμα μεροκάματα. Γιατί,σε τελική ανάλυση, αυτό είναι η ανάπτυξη: Δουλειές για όλους!»Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε: «Θέλουμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αγορές εργασίας.Να δούμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στιςπροσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας–που είναι και η προτεραιότητα της Κυβέρνησης– αλλά και για την επαρκή κάλυψητων υφιστάμενων θέσεων που πολλές φορές, δυστυχώς, μένουν άδειες, καθώς δενβρίσκουν τους ανθρώπους με τις δεξιότητες που χρειάζονται».

Ο κ. Πρωτοψάλτης χαρακτήρισε ικανοποιητική την ενημέρωση που προηγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την πληρέστερη κατανόηση τωνπροβλημάτων της περιοχής, τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που υπάρχουνγια να καταλήξει ότι η συνάντηση αποτελεί την απαρχή μιας εποικοδομητικήςσυνεργασίας, «έτσι ώστε να μπορέσει η περιοχή να έχει το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται για ανάπτυξη σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.Από την πλευρά μας,είμαστε εδώ, μέσα από εξωστρέφεια, μέσα από πνεύμα συνεργασίας, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε» ανέφερε.

Σημειώνεται πως ο κ. Φαρμάκης παρενέβη σε αυτό το σημείο, φέρνοντας ωςπαράδειγμα τα προγράμματα της Κοινωφελούς, για τα οποία ανέφερε πως έχουν προσφέρει σημαντικές «ανάσες» σε ανέργους, αλλά και στην ίδια την Περιφέρεια, και πρόσθεσε πως θα ήταν ευχής έργο, «αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουναποκτήσει πλέον εμπειρία και δεξιότητες, θα μπορούσαν να παραμείνουν, αλλά καιπολλοί περισσότεροι να απασχοληθούν, καθώς η Περιφέρεια είναι ένας οργανισμόςμε μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό».

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ 35.000 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ παρέπεμψε στις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς με 35.000 θέσεις εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα για τηνΔυτική Ελλάδα με στόχο τη μείωση της ανεργίας, ο κ. Πρωτοψάλτης απάντησε ότι σε πρώτη φάση αξιολογούνται τα υφιστάμενα προγράμματα και οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με στόχο, όπου απαιτείται, να γίνουν παρεμβάσεις για αμεσότερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα.

Όπως είπε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, στόχος είναι η«διαμόρφωση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ώστε όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, να σχεδιάζεται και η ανάλογη παρέμβαση» τόνισε και πρόσθεσε ότι βαρύτητα δίνεται σε«κλάδους αιχμής με μέλλον και ανάπτυξη».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE