Δυτ. Ελλάδα: Κραυγή αγωνίας από το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας!"Δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρο"

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 52χρονης καθηγήτριας πανεπιστημίου , συζύγου του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Μουρμούρα, που εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς δεν λειτουργεί

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 52χρονης καθηγήτριας πανεπιστημίου , συζύγου του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Μουρμούρα, που εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς δεν λειτουργεί η θωρακοχειρουργική κλινική στο ΠΓΝΠ, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναδεικνύει το μείζον θέμα της υγειονομικής κάλυψης της περιοχής , που δεν διαθέτει ούτε ασθενοφόρο!


“Τόσο εγώ όσο και η τοπική κοινωνία, ότι είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη σε μία νέα γυναίκα, μία εξαιρετική επιστήμονα που πριν από λίγη ώρα είχε κάνει την εισήγησή της σε ένα εξαιρετικό συνέδριο που γίνεται αυτές τις ημέρες εδώ από το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας.

Αυτό το τραγικό γεγονός αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα μεγάλο έλλειμμα της Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ξέρετε η Αρχαία Ολυμπία είναι σχεδόν ο δεύτερος πόλος επισκεψιμότητας από πλευράς τουριστών, όχι μόνο από την κρουαζιέρα αλλά και με διάφορους τρόπους από όλα τα μέρη του κόσμου”.

Η άτυχη καθηγήτρια

Ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε πως το 2020 είναι μια Ολυμπιακή χρονιά με μεγάλες απαιτήσεις και δεν μπορεί η περιοχή να μην έχει κάλυψη. “Σε λίγους μήνες στις 12 μόλις Μαρτίου, 5 μήνες από τώρα, θα έχουμε εδώ και την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, και μιλάμε για το 2020, για μία Ολυμπιακή χρόνια. Οι επισκέψεις, οι αποστολές, οι επίσημοι που θα έρθουν, αλλά και ο κόσμος, το πλήθος του κόσμου θα είναι μεγάλο, πιο πολύ από κάθε χρονιά. Με δεδομένο αυτό και ενόψει και των γεγονότων που προανέφερα, γίνεται επιτακτική η ανάγκη στην Ολυμπία να υπάρχει τουλάχιστον, πέραν του κέντρου υγείας που υπάρχει και που χρειάζεται πάντα από πλευράς ιατρικού προσωπικού να έχει μία πληρότητα, εκείνο που λείπει είναι το ασθενοφόρο. Είναι πάγιο αίτημα και των προηγούμενων δημοτικών αρχών και όλων των φορέων της πόλης αυτό το ζήτημα να επιλυθεί. Ξέρετε ότι ειδικότερα με την κρουαζιέρα, οι ηλικίες των επισκεπτών είναι αρκετά μεγαλές, και δεν είναι λίγα τα γεγονότα που συμβαίνουν και στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία. Αν λάβει δε, κανείς υπόψιν ότι η επισκεψιμότητα εξελίσσεται μέσα στο καλοκαίρι, τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αρχαιολογικό χώρο από την ζέστη και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και μέσα στην πόλη είναι πάρα πολλά, είναι πολύ πυκνά και πρέπει με έναν τρόπο να αντιμετωπιστούν”.

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας αναφέρθηκε και στην ειδική αντιμετώπιση που είχε η Ακρόπολη ως κορυφαίο επισκέψιμο μνημείο στην Αθήνα και ζήτησε να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση και στην περίπτωση της Ολυμπίας. “Πριν από λίγο καιρό η κα Μενδώνη η υπουργός πολιτισμού και ο κ. Κικίλιας ο υπουργός υγείας, μετά από ένα δυο περιστατικά που συνέβησαν στην Ακρόπολη, επενέβησαν άμεσα και αντιμετώπισαν το θέμα. Και με την ύπαρξη εκεί ιατρού αλλά και με την παρουσία ασθενοφόρου. Νομίζω ότι το ίδιο αναλογεί και στην Ηλεία, και ιδιαίτερα στην Αρχαία Ολυμπία. Η έκκληση μου και η παράκληση μου είναι και η διεκδίκηση των τοπικών φορέων, ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει ίδια ανταπόκριση που συνέβη και με την Ακρόπολη. Το θέμα θα το θέσουμε σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πάντες! Οι τοπικοί βουλευτές, η Περιφέρεια, ο Δήμος, δεν θα το αφήσουμε έτσι πρέπει πάση θυσία να υπάρξει τουλάχιστον από τώρα και για το επόμενο διάστημα παρουσία ασθενοφόρου, τουλάχιστον σε ημερήσια βάση. Θα δούμε με τα πληρώματα πως θα καλυφθεί η νύχτα, αλλά ιδιαίτερα η μέρα με τους επισκέπτες και τα λοιπά, είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρχει εδώ ασθενοφόρο.

(Με πληροφορίες από ilialive.gr)

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE