Βρετανία: Εχασε την πλειοψηφία ο Τζόνσον – Ραγδαίες οι εξελίξεις

 Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία, αφού ο Μπόρις Τζόνσον φέρεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την απόφαση του Συντηρητικού βουλευτή, Φίλιπ Λι, να ενταχθεί στο φιλοευρωπαϊκό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Φίλιπ Λι σηκώθηκε και κάθισε με τους Φιλελεύθερους μόλις ξεκίνησε ο Τζόνσον την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

“Εύχομαι στον καλό συνάδελφο… τα καλύτερα”… Η στιγμή ήταν από αυτές που γράφουν Ιστορία στη Μεγάλη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η… αλλαγή πάγκου από τον Βρετανό βουλευτή συνέβη στη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον εκφωνούσε την ομιλία του, και έτσι ο σημερινός ένοικος του Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ αντέδρασε με τον παραπάνω τρόπο.

Οι δραματικές κοινοβουλευτικές εξελίξεις στο Λονδίνο φέρνουν ακόμη πιο κοντά την προοπτική πρόωρων εκλογών για τα μέσα Οκτωβρίου.

Η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει με επιθετικό τρόπο ένα Brexit με επιβλαβείς (συνέπειες). Θέτει σε κίνδυνο ζωές (…) και απειλεί με αδικαιολόγητο τρόπο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου» ανέφερε ο βουλευτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου και τα συμφέροντα της χώρας ως μέλος του κοινοβουλίου με τους Συντηρητικούς» πρόσθεσε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE