«Καμίνι» σήμερα η Πάτρα -Υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα

 Ο συνδυασμός υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις στην ΝΑ Μεσόγειο διατηρείται και θα διατηρείται για αρκετές ημέρες ακόμη. Ετσι ο υδράργυρος σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το μελτέμι, το ΒΑ ρεύμα, θα διατηρηθεί στο μεγαλύτερο διάστημα της ερχόμενης εβδομάδας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να επιμένουν στα δυτικά τμήματα της χώρας. Μικρή αποκλιμάκωση αυτών αναμένεται από την Τετάρτη-Πέμπτη και μετέπειτα. Μικρή πιθανότητα για εκδήλωση αστάθειας στα ορεινά της Ηπείρου στις αρχές της εβδομάδας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες από αύριο Σάββατο 24/8 έως και Τρίτη 27/8 στην δυτική Ελλάδα θα διατηρηθούν στα επίπεδα των 37-38oC, ενώ μικρή υποχώρηση κατά 2-3oC προβλέπεται από την Τετάρτη- Πέμπτη.

Διατήρηση του βόρειου-βορειοανατολικού ρεύματος στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με εντάσεις στα 5-6 και τοπικά οι ριπές τους στα 7bf, κάτι που θα σταθεροποιήσει την σχετική υγρασία σε χαμηλά επίπεδα. Εξασθένιση αυτών από την Τετάρτη.

Ιδιαίτερα ευνοϊκές οι εν λόγω καιρικές συνθήκες τόσο για εκδήλωση όσο και για εξάπλωση πυρκαγιών. Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας στο οποίο φαίνεται ότι στις 27 Αυγούστιου η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 37 - 38 βαθμοί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE