Πάτρα: Τι αλλάζει μετά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ- Πόσο θα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Σειρά σημαντικών φοροελαφρύνσεων που θα συμπεριληφθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος στις 10 Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μεσοσταθμικά θα υπάρξει 22% μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο. Ειδικότερα, για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι της τάξης του 30%, για τις μεσαίες ιδιοκτησίες 20% και 10% για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ενταχθεί στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος τον Αύγουστο και αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί για το 2019, δηλαδή η μείωση θα φανεί ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 60.000 ευρώ στην οδό Εγλυκάδος. σήμερα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 224 ευρώ. Με τη μείωση 30% ο ιδιοκτήτης θα δει στο εκκαθαριστικό του μείωση 67 ευρώ, άρα θα κληθεί να καταβάλει 137 ευρώ.

Διαμέρισμα επίσης στην οδό  Πατρέως,  με αντικειμενική αξία 102.000 ευρώ πληρώνει σήμερα ΕΝΦΙΑ 348 ευρώ. Με τη μείωση 20% ο ιδιοκτήτης θα δει στο εκκαθαριστικό του μείωση 69,6 ευρώ, άρα θα κληθεί να καταβάλει φόρο 278,4 ευρώ.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE