Κακοκαιρία με προβλήματα σε Αχαία και Αιτωλοακαρνανία-Φούσκωσε χείμαρρος στο Δρέπανο(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Αποκλεισμένα βρέθηκαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, εκατοντάδες άτομα στην περιοχή του Δρεπάνου , καθώς είχε "φουσκώσει" από την έντονη βροχή, ο χείμαρρος στην περιοχή λόγω της έντονης βροχής!

Πυροσβεστική, Αστυνομία και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν σε πλήρη κινητοποίηση μετά τον σήμα που έλαβαν και έσπευσαν στο σημείο. Ενώ άμεσα έσπευσε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα από τις 2 τα ξημερώματα βρίσκονταν εγκλωβισμένα στα οχήματά τους πάνω από 2.000 άτομα που είχαν μεταβεί σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της περιοχής και λόγω της ξαφνικής δυνατής νεροποντής έφυγαν άρον άρον.  Ωστόσο,  δεν μπορούσαν να περάσουν από τον χείμμαρο της περιοχής, λόγω της υπερχείλισης του νερού.

Μπουλντόζες έπιασαν δουλειά επιχειρώντας να δημιουργήσουν δίοδο για τον μεγάλο όγκο του νερού ώστε να "ξεφουσκώσει" το γεφυράκι, κάτι όμως που κατέστη δύσκολο καθώς έβρεξε πάρα πολύ..

Τελικά, αποφασίστηκε να "κόψουν" τις μπάρες για να φύγει ο κόσμος με ασφάλεια από την εθνική οδό κάτι που έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα και από τις 5 τα ξημερώματα άρχισε σιγά σιγά ο απεγκλωβισμός των οχημάτων.

Στην περιοχή των Μποζαϊτίκων και του Αγίου Βασιλείου χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε 5 περιπτώσεις για την άντληση νερών.

Πλημμύρισαν υπόγεια και έκλεισε η Ε.Ο. Αντιρρίου

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία βρήκαν την Ναυπακτία και ιδιαίτερα τις περιοχές Πλατανίτη-Παλαιοπαναιγιάς και Ναυπάκτου. Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για απάνλτηση υδάτων από υπόγεια.

Σοβαρά προβλήματα και στην Εθνική οδό Αντιρρίου Ναυπάκτου με το νερό στον Πλατανίτη να φτάνει το ένα μέτρο και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα είχαμε στο Γρίμποβο και την Ψανή καθώς Καλυδώνος στην Ναύπακτο.

Προβλήματα και στο Αντίρριο με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους. Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες στο Αντίρριο δεν έχει ρεύμα και νερό

Χωρίς ρεύμα έμεινε και ο Πλατανίτης

 

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στη Ναύπακτο διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Αίγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE