Πάτρα: Ξεκινούν από Δευτέρα τα δρομολόγια του Προαστιακού για Κάτω Αχαΐα

Από αύριο Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, της επέκτασης του Προαστιακού Πάτρας προς την Κάτω Αχαΐα.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να εξυπηρετήσει εκτός των άλλων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών καθώς και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Το έργο κόστισε περίπου 5,36 εκατομμύρια ευρώ.

Η διάρκεια του δρομολογίου, μέχρι τον νέο τερματικό, θα είναι περίπου 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, ένα δρομολόγιο ανά ώρα και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, θα καθοριστεί  και η ημερήσια συχνότητα του μέσου.

Μετά τον σημερινό τερματικό, στον Άγιο Ανδρέα, οι νέες στάσεις που θα λειτουργήσουν είναι: Άγιος Ανδρέας, Ανθείας-Νέο Λιμάνι, Άγιος Γεώργιος, Ιτιές, Παραλία Πατρών, Μιντιλόγλι-Ροΐτικα, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα, Καμίνια, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Τέλος να τονιστεί πως ο Προαστιακός της Πάτρας θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα, στην Ελλάδα, έχοντας κερδίσει μεγάλη αποδοχή από την τοπική κοινωνία διακινώντας στους συρμούς του, καθημερινά, περισσότερους από 8.000 επιβάτες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE