Πάτρα: Πρωτοβουλία για τη Νομική Σχολή αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος-Αντίθετος στη μη ίδρυσή της

Κάθετα αντίθετος στην απόφαση της υπουργούς Παιδείας Νίκης Κεραμέως, να ακυρώσει την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, η Υπουργός Παιδείας πήρε αυτή την απόφαση, χωρίς να έχει καμία συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις ενάντια στην απόφαση της κ. Κεραμέως, ο Δικηγορικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Πέμπτη (18 Ιουλίου 2019) ανοικτή συγκέντρωση, όπου όλοι, φορείς και πολίτες θα κληθούν να πάρουν θέση.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μετα από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 12-7-2019 συνεδρίασή του, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Yπουργού για κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Περιφέρειά μας και αποφάσισε να καλέσει όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας και τους πολίτες σε ανοικτή συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 18-7-2019 και ώρα 19.00´ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος» (οδός Φιλοποίμενος 24), προκειμένου (πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις) όλοι να πάρουμε θέση επί του θέματος και να συντονίσουμε τη δράση μας.»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE