Ελεύθερος ο 27χρονος πατροκτόνος μέχρι την εκδίκαση του Εφετείου. (ΝΕΟ)

Νεότερη ενημέρωση.

Τελικά το Δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα που κατέθεσε η  υπεράσπιση του 27χρονου για ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η απόφαση του Δικαστήριου συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς των συγγενών και φίλων του 27χρονου που περίμεναν με αγωνία για πολλές ώρες την τελική απόφαση. 

Προηγούμενη ενημέρωση

7 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 12 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία είναι η απόφαση του Δικαστηρίου για τον 27χρονο πατροκτόνο από την Ζάκυνθο. Από την πλευρά της η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα  η ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. Εάν γίνει δεκτό το αιτημα της υπεράσπισης από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.    

Προηγούμενη ενημέρωση

Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση , είναι η απόφαση του Δικαστηρίου για τον 27χρονο Αλέξη , ο οποίος τον Ιούνιο του 2018 σκότωσε τον πατέρα του στην Ζάκυνθο. 
Από το Δικαστήριο αναγνωρίστηκαν τρία ελαφρυντικά ομόφωνα:  Ο πρότερος σύννομος βίος, η ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος προς τον δράστη στη μεταξύ τους σχέση  και η ομολογία πράξης.
Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι "έσπασαν" τα ισόβια.
Ο εισαγγελέας πρότεινε 12 χρόνια για τη βασική κατηγορία και απο 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Ο 26χρονος Αλέξης κατ΄την διάρκεια της απολογίας του εξήγησε  ενώπιον του δικαστηρίου, πώς και γιατί σκότωσε τον πατέρα του, διαπράττοντας ένα έγκλημα το οποίο συγκλόνισε την Ελλάδα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ακούστηκαν λεπτομέρειες για τη ζωή της οικογένειας του κατηγορούμενου που όπως είπε στις αρχές μετά τη δολοφονία, «ήθελε να λυτρώσει τα αδέλφια του από τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του πατέρα τους».

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE