15 οι συλληφθέντες στο κύκλωμα κλοπής οχημάτων!-Χρυσές δουλειές για 4 Πατρινούς(ΝΕΟ-ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 14.02

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία κλοπών οχημάτων. Συνελήφθη 33χρονος στην Ζάκυνθο, ενώ στην κατοχή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από (800) γραμμάρια κάνναβης

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

"Συνελήφθη, χθες 21-6-2019, το μεσημέρι, στη Ζάκυνθο από αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, έπειτα από παραγγελία τη Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε σωρεία κλοπών οχημάτων.

Πρόκειται για 33χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου έχει σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία, κατοχή ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Πιο συγκεκριμένα η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε έπειτα από ταυτοποιησή του από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου στην οικία του βρήκαν και κατέσχεσαν (832) γραμμάρια κάνναβης, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τάμπλετ.

Πάτρα: 110 αυτοκίνητα είχε κλέψει σπείρα που εξαρθρώθηκε-14 οι συλλήψεις(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Σε ότι αφορά τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης  κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν από την Τρίτη 25-6-2019, ενώπιον του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν.

Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών."

Αρχική Ενημέρωση 09.40

Τέσσερις Πατρινοί εκ των οποίων ο ένας διατηρεί συνεργείο εμπλέκονται στην υπόθεση με τα κλεμμένα ΙΧ που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πατρών. Το κύκλωμα είχε συγκροτήσει μία περίεργη δομή για να εξαφανίζει τα ίχνη του και μέχρι σήμερα είχε αποκομίσει παράνομο όφελος πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα σε Πάτρα, Ημαθία και Αττική, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα.

Αρχηγός ένας 48χρονος που είχε σχεδιάσει την κομπίνα από το 2011. Εξιχνιάστηκαν 110 κλοπές αυτοκινήτων, βρέθηκαν τα 70 τα οποία θα επιστραφούν στους κατόχους τους. Εκλεβαν κυρίως μικρά αυτοκίνητα με καλή μεταπωλητική αξία και τα πουλούσαν είτε αυτούσια είτε ως ανταλλακτικά.

Σε άλλες περιπτωσεις έβρισκαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα ή φθηνά από το εξωτερικό, τους έβαζαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα και τα πουλούσαν πολύ πιο ακριβά.

Για να καλύπτουν τα ίχνη τους εξαφγάνιζαν σε χυτήρια μετάλλων όσα τμήματα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούσαν.

Οι δράστες αφού έκλεβαν τα οχήματα τα εγκατέλειπαν για μικρό χρονικό διάστημα σε γειτονικές περιοχές και όταν εξασφάλιζαν ότι δεν είχαν αναζητηθει μέσω κρυφού συστήματος GPS τα μετέφεραν σε ελεγχόμενους χώρους και τα διέλυαν ή τα πωλούσαν όπως ήταν.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE