Αίτημα κήρυξης της Ανδραβίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σεισμών

Σε επιφυλακή βρίσκεται πλέον ο Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης με φόντο τη συνεχιζόμενη έντονη σεισμικότητα στην περιοχή της Ανδραβίδας, όπου χθες εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθ.Λέκκας.

Σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ήδη με απόφαση του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου έχει εξεταστεί  λεπτομερώς κάθε πτυχή και έχει ‘επικαιροποιηθεί» το σχέδιο «Ξενοκράτης» ενώ ήδη έχει γίνει έλεγχος στις κεντρικές αποθήκες της Πάτρας σε ότι αφορά την επάρκεια των προβλεπόμενων υλικών συμπεριλαμβανομένων και των σκηνών.

Την ίδια ώρα η πολιτεία δια του προέδρου του ΟΑΣΠ, είναι καθησυχαστική με τον κ. Λέκκα να ενημερώνει τους κατοίκους για τα δεδομένα που υπάρχουν, συνιστώντας ψυχραιμία.

Η νύχτα στην περιοχή της Ηλείας κύλισε σχετικά ήσυχα καθώς δεν υπήρξε κάποια δόνηση ιδιαίτερα αισθητή με τους σεισμογράφους να καταγράφουν συνολικά απο τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 7.00 το πρωί εννέα δονήσεις μικρής εντάσεως.

Στην Ανδραβίδα εκτάκτως ο Ευθύμης Λέκκας

Στην Ανδραβίδα βρέθηκε από το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Ηλείας, που συγκάλεσε στην Ανδραβίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, εξαιτίας της σεισμικής ακολουθίας που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες.

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τετάρτη κλιμάκιο μηχανικών από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές.

Τέλος, έπειτα από έγγραφο του Δήμαρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας απευθυνόμενος στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε πλέον, να κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ολόκληρος ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE