Καμία γαλάζια σημαία η Πάτρα-6 η Αχαΐα

Εκτός έμεινε και πάλι η Πάτρα από τις Γαλάζιες Σημαίες, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε μία σε αντίθεση με το νομό που κέρδισε συνολικά 6, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δυτική Ελλάδα βραβεύτηκαν 17 παραλίες, έξι στην Αχαΐα, τρεις στην Αιτωλοακαρνανία και οκτώ στην Ηλεία.

Στην Αχαΐα: στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις παραλίες Καλογριά/Kalogria Beach, Λακκόπετρα/Lakopetra Beach, Νιφορέικα, Τηγάνια και στο Δήμο Αιγιαλείας στις παραλίες: Αλυκή, Διγελιώτικα.

Στην Αιτωλοακαρνανία: στο Δήμο Ναυπακτίας στις παραλίες Κάτω Βασιλική, Κρυονέρι και Ψανή.

Στην Ηλεία: στον Δήμο Πύργου Σκαφιδιά/Aldemar, στο Δήμο Ήλιδας Κουρούτα, στο Δήμο Πηνειού Αρκούδι, Βαρθολομιό και Γλύφα και στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach, στα Λουτρά Κυλλήνης 1/ Grecotel Olympia Riviera Oasis και στα Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα σήμερα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE