Αχαία: Κήρυξε τις εργασίες ανακατασκευής της Πατρών-Πύργου ο Σπίρτζης(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 14.23

Συνοδευόμενος από βουλευτές και τοπικούς φορείς, έφτασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στην Πατρών-Πύργου στο ύψος του Αλισσού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, που κήρυξε την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, τονίζοντας ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπογραφεί ακόμα μία εργολαβία και όλες οι εργολαβίες θα εκτελούνται σχεδόν ταυτόχρονα, με χρόνο ολοκλήρωσης τους 42 μήνες.

Άρχική Ενημέρωση 07.20

Την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, κηρύσσει σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος επισκέπτεται για το λόγο αυτό Αχαΐα και την Ηλεία.

Ειδικότερα, θα επισκεφθεί τα εργοτάξια των αναδόχων που έχουν υπογράψει συμβάσεις για τις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου, στον Αλισσό, στο 11ο χλμ. και στη διασταύρωση Βάρδας, στο 35ο χλμ. από το τέλος της παράκαμψης Πατρών.

Στη 14:30 μ.μ., ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον Πύργο, στην αίθουσα συνεδριάσεων  της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (μικρό συνεδριακό), Μανωλοπούλου 47.

Ο υπουργός Υποδομών θα  επιβλέψει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου.

Τον δρόμο της υλοποίηση παίρνει άμεσα το βόρειο τμήμα του δρόμου από την Πάτρα μέχρι και την Βάρδα. Πάντως σε κάθε περίπτωση μέχρι να αρχίσουν σε πλήρη έκταση οι εργασίες θα περάσει σεβαστό χρονικό διάστημα καθώς θα χρειαστεί πρώτα να εγκριθούν οι μελέτες εφαρμογής και να οριστικοποιηθούν οι δανειοθάλαμοι.

  • Μόλις την περασμένη εβδομάδα πέρασε από τη Βουλή ακόμα μια εργολαβία που αφορά το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και αναμένεται να υπογραφεί σε 30-40 μέρες.

Σε δύο εργολαβίες που έχει αναλάβει ο όμιλος Καλογρίτσα προς το παρόν δεν έχουν προσκομιστεί εγγυητικές επιστολές, ενώ η όγδοη εργολαβία, από την Αμαλιάδα μέχρι τν Κυλλήνη είναι μπλοκαρισμένη λόγω δικαστικών προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για την 11η Ιουνίου.

  • Όπως όμως κατ’ επανάληψη έχουν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου οι εργολαβίες που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα δεν επηρεάζουν τις υπόλοιπες καθώς η κάθε μία είναι ανεξάρτητη.

Τούτο σημαίνει ότι στα τμήματα που οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες θα ξεκινήσουν κανονικά. Ο χρόνος ολοκλήρωσης για κάθε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι 42 μήνες, δηλαδή, εκτός απροόπτου σε περίπου τρεισήμισι χρόνια (μέσα στο 2002) θα είναι έτοιμα.

 

 


 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE