Πάτρα: Μ. Τετάρτη η κήρυξη εργασιών ανακατασκευής της Πάτρών - Πύργου παρουσία του Υπουργού Χ. Σπίρτζη

Νεότερα:  Λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο Μ. Τρίτη 23 Απριλίου, η επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην Ηλεία μετατίθεται για την Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου.

Ο κ. Σπίρτζης θα επιβλέψει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Υπουργείου.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τα εργοτάξια των αναδόχων που έχουν υπογράψει συμβάσεις για τις τέσσερις από τις οκτώ εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου, στον Αλισσό, στο 11ο χλμ. και στη διασταύρωση Βάρδας, στο 35ο χλμ. από το τέλος της παράκαμψης Πατρών.

Στη συνέχεια, στις 14:30 μ.μ., ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στον Πύργο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (μικρό συνεδριακό), Μανωλοπούλου 47.

Προηγούμενη Ενημέρωση: Στην τελική εθυεία για την έναρξη των έργων ανακατασκευής του σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών,καθώς αύριο Μ.Τρίτη θα έρθει στην Πάτρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών!

Ο αυτοκινητόδρομος θα έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα αλλά και νέους αναβαθμιζόμενους κάθετους άξονες.

Αύριο Μεγάλη Τρίτη θα υπογραφούν ακόμα δύο συμβάσεις με ανάδοχο την GD Infrastrutture. Συνολικά τον δρόμο της κατασκευής θα πάρει το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την Πάτρα (Μιντιλόγλι) μέχρι τη Βάρδα.

Σχετικά με τις άλλες δύο εργολαβίες της Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών πληροφορίες αναφέρουν πως προς το παρόν δεν έχουν προσκομιστεί εγγυητικές επιστολές (1ο και 4ο τμήμα).

Από τη Βουλή και ακόμα μία εργολαβία για το τμήμα Αμαλιάδα-Δουναίικα με ανάδοχο την ΙΝΤΡΑΚΑΤ οπότε στο σύνολο οι εργολαβίες είναι επτά. Αυτό το τμήμα αναμένεται να υπογραφεί σε ορίζοντα 30-40 ημερών.

Η όγδοη εργολαβία από την Αμαλιάδα μέχρι την Κυλλήνη είναι κατά το "ypodomes.com", προς το παρόν μπλοκαρισμένο λόγω δικαστικών προσφυγών στο ΣτΕ με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 11 Ιουνίου.

Ο χρόνος περαίωσης για κάθε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος είναι 42 μήνες.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE