Τσίπρας από Πάτρα: «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν»(VIDEO)(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 21.36

Στην Πάτρα βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Μίλησε στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στην Περιβόλα της Πάτρας, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

«Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Απόλλωνα στην Πάτρα.

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πριν 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε ο πρωθυπουργός: «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε.

«Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους δεν επιδιώκουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

«Έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε αυτοί για πολιτική αλλαγή. Μην γελιέστε όμως: Ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες τους δεν επιδιώκουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αλλά μια μεγάλη αλλαγή πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουν να αλλάξουν τον προορισμό, τους παραλήπτες, την κατεύθυνση, τον κοινωνικό προσανατολισμό,, θέλουν πισωγύρισμα. θέλουν επιστροφή στο χθες» σημείωσε και πρόσθεσε: Ας το καταλάβει καλά πίσω δεν γυρίζουμε, ποτέ ξανά».

«Αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση. Διαθέσαμε 3 δισεκ. σε πολιτικές κοινωνικής προστασίας. Στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση, την πολιτική για το παιδί και την παιδική φτώχεια, στα σχολικά γεύματα. Ανασυγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός.

«Ανοίξαμε ξανά τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες, εκείνους που είχε αποκλείσει το παλιό σύστημα» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωθέντες.

«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν»

«Βάλαμε τέλος στο αίσχος της εργασιακής ζούγκλας. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με σκληρές προσπάθειες, καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 Ευρώ, καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους, μια ρατσιστική διάκριση. Με σύγκρουση, όχι μόνο με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό με τους εργοδότες, με τον ΣΕΒ. Δημιουργώντας πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών, με μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ. Υπέρ των «αρίστων», των offshore, των κουμπάρων και των φίλων. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν.

Ο κ. Μητσοτάκης και η αντιπολίτευση, που μιλά σήμερα και για αλλαγή, πάλεψε σκληρά, για να μην έρθει η πραγματική αλλαγή του τέλους των μνημονίων στις 21 Αυγούστου του 2018. Πάλεψαν σκληρά για να μην έρθει η μέρα που η Ελλάδα θα βρισκόταν εκτός μνημονίων» σημείωσε.

«Σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζε την καταστροφή και την κατάρρευση. Μία ήταν ο κόφτης, μια η πιστοληπτική γραμμή, το τέταρτο μνημόνιο, μια οι περικοπές στις συντάξεις, που τις είχαν δεδομένες. Και μια ο αποκλεισμός από τις αγορές» τόνισε ο μεταξύ άλλων πρωθυπουργός.

«Όπως έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές»

«Φαίνεται να αγχώνονται πολύ. Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, επιστρατεύουν κάθε μέσο. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα σε σχέση με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από στημένες ειδήσεις, στημένες δημοσκοπήσεις, στημένα πρωτοσέλιδα, στημένους δήθεν Μακεδονομάχους στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν έχουν μια ειδικότητα στα στημένα. Όπως έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες για το στοίχημα, ήθελαν να στήσουν και το κλίμα προς τις εθνικές εκλογές» δήλωσε.

«Δεν τους κάναμε τη χάρη και έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να αγχώνονται γιατί βλέπουν, ότι στις 26 Μάη θα πέσουν μέσα στη παγίδα που οι ίδιοι έστησαν. Γιατί ξέρουν, ότι από το 2015 έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στην κάλπη» είπε."

Νεότερη Ενημέρωση 20.30

Με μιάμισι ώρα καθυστέρηση έφτασε τελικά στην Πάτρα στις 8.30 ο πρωθυπουργός προκειμένου να μιλήσει ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Προηγήθηκαν υπουργοί και ευρωβουλευτές, ενώ όσοι εισήλθαν μέσα στον χώρο της ομιλίας, πέρασαν από μαγνητικές πύλες!

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στη διάρκεια της ομιλίας του, να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, με έμφαση στα μέτρα κοινωνικής προστασίας, ενώ ασφαλώς θα επιτεθεί για ακόμα μια φορά στη Νέα Δημοκρατία.

Νεότερη Ενημέρωση 20.01.

Στην Πάτρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από υπουργούς και ευρωβουλευτές, για την προγραμματισμένη ομιλία του στο κλειστό του Απόλλωνα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε σειρά τοπικών- περιφερειακών ζητημάτων.

Νεότερη Ενημέρωση 19.27

Σε λίγο αναμένεται να φτάσει στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πλήθος στελεχών και πολιτών βρίσκονται ήδη στο κλειστό της Περιβόλας, υπό το βλέμμα δυνάμεων των ΜΑΤ και έντονης αστυνομικής παρουσίας, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του.

Ήδη στην Πάτρα έχουν φτάσει πολλοί υπουργοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ενώ εκεί στο πλαίσιο διαμαρτυρίας τους βρίσκονται και μέλη του ΣΚΕΑΝΑ με πανό.

Νεότερη Ενημέρωση 15.01

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη-αστραπή του πρωθυπουργού στην Πάτρα, με αφορμή την ομιλία του, στο κλειστό του Απόλλωνα στην Περιβόλα  στις 7 το απόγευμα.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στη διάρκεια της ομιλίας του, να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας, με έμφαση στα μέτρα κοινωνικής προστασίας, ενώ ασφαλώς θα επιτεθεί για ακόμα μια φορά στη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει αναφορά και σε έργα που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στην Πατρών-Πύργου κ.α.

Εντωμεταξύ, σΣχετικά με την μετάβαση των πολιτών στο χώρο της εκδήλωσης του Σαββάτου 20/04/2019 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Απόλλωνα Πατρών (Περιβόλα) με ομιλητή τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαίας έγινε γνωστό, πως "το Αστικό ΚΤΕΛ το Σάββατο 20 Απριλίου θα πυκνώσει τα δρομολόγιά του (Γραμμή Νο 7) από τις 6 μ.μ. έως 7 μ.μ. και μετά τη λήξη της εκδήλωσης για την διευκόλυνση όσων χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η Γραμμή νούμερο 7 ξεκινά από την Ερμού και Κορίνθου και καταλήγει στον χώρο στάθμευσης του πρώην Carrefour.

Για όσους μεταβούν με τα ιδιωτικά τους οχήματα ενημερώνουμε ότι μπορούν να αφήσουν τα οχήματά τους στους χώρους στάθμευσης των super-market που βρίσκονται παραπλεύρως του χώρου της εκδήλωσης."

Αρχική Ενημέρωση 07.20

Ομιλία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, που επισκέπτεται την Αχαική πρωτεύουσα ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών!

Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα (Περιβόλα Πατρών)

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων, αναμένεται να στείλει μήνυμα της στήριξης στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στα έργα της κυβέρνησης του στην ευρύτερη περιοχή.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE