Χωρίς χειρουργεία από σήμερα το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»-Κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών

Αναβάλλονται από σήμερα όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" λόγω στάσης εργασίας πουν θα κάνουν σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι, από τις 8.30 ως τις 11.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται ημερησίως για όσο δειαρκέσουν οι κινητοποιήσεις 15 χειρουργεία, προγραμματισμένα!

Η ανακοίνωση του Σωματείου "Ιπποκράτης":

"Ξεκίνησαν ήδη οι κινητοποιήσεις μας, με σεβασμό πρός τον Πολίτη, τον Ασθενή που εξυπηρετείται και βεβαίως με ΚΑΤΑΛΗΨΗ από το πρωϊ των Διοικητικών Υπηρεσιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψή μας από το Υπουργείο Υγείας στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και βεβαίως ενάντια στην στάση, την πρακτική, την αφερεγγυότητα του Διοικητή και ιδιαιτέρως για τα πρόσφατα λεγόμενά του που σαφώς δεν ανταποκρίνονται στην Πραγματικότητα.

Δεν ξέρουμε εάν οι δηλώσεις Καρβελά, με αφορμή τις επικείμενες κινητοποιήσεις μας, είναι σε κάποια εντεταλμένη υπηρεσία ή όχι, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ βρίσκονται σε ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ από εμάς.

Εμείς παλεύουμε για να αποκτήσει επιτέλους το Νοσοκομείο, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ζητήματα και προβλήματα που αγγίζουν και αφορούν το σύνολον των Εργαζόμενων και των Ιατρών του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και του Ν.Ν Θώρακος και κατ΄ επέκταση όλο το Νοσοκομείο, που δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του.

Οι κινητοποιήσεις μας δεν είναι θέμα ¨κόντρας¨, όπως παραπλανητικά λάθος ίσως και εσκεμμένα επικαλείται ο Κος Καρβελάς, αλλά απόρροια της μη αντιμετώπισης των προαναφερόμενων προβλημάτων μας και όχι μόνον.

Οι κινητοποιήσεις προέκυψαν, αφού εξαντλήσαμε την υπομονή, αλλά και την ανοχή μας, στα χρονίζοντα αυτά ζητήματα – προβλήματα, όπου επί 12 ολόκληρους μήνες, είμαστε αφημένοι στην τύχη μας και το ξανατονίζουμε:

  • -Χωρίς ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, με ΜΕΤΕΩΡΟΥΣ όλους όσους Εργάζονται στο Νοσοκομείο.
  • -Χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με εκκρεμή πολλά ζητήματα.
  • -Χωρίς ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με τεράστιες επιπτώσεις στους Εργαζόμενους.
  • -Και πολλά άλλα που αρκετά συχνά δημοσιοποιούμε.

Με τις δηλώσεις του ο Κος Καρβελάς, που βλέπει το δένδρο και όχι το δάσος, αποπροσανατολίζει το δίκαιο του αγώνα μας και παράλληλα ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το οποίο το ξανατονίζουμε έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

  • Θα περιμέναμε και απ΄ αυτόν, αλλά και από τον Διοικητή, εάν κόπτονται για το Νοσοκομείο, να εκφράζουν την ίδια ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ με εμάς, αλλά δυστυχώς όμως είναι εκτός τόπου και χρόνου……….

Δοθείσης της ευκαιρίας αναρωτιόμαστε, ακόμη μια φορά, τι θέλει ο Κος Καρβελάς να κάνουμε:

όταν δεν επιλύονται τα προαναφερόμενα άκρως σοβαρά προβλήματα,
όταν δεν υπάρχει κανένας διάλογος και όταν αυτός προκύπτει μετά από κινητοποιήσεις, δυστυχώς είναι ανούσιος και τα συμφωνηθέντα χωρίς αντίκρισμα λόγω της αφερεγγυότητας του Διοικητή,

  • τι ; ; ;
  • Να πάμε όλοι στην πύλη και κοινή θέα να κόψουμε τις φλέβες μας για να πειστεί η Διοίκηση για την επίλυση των προβλημάτων μας…….

Επιτέλους Τι…………"

Ωστόσο κατά τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Φώτη Καρβελά, «αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, θα επιφέρουν αναστολή αλλά και ακύρωση χειρουργικών επεμβάσεων. Έχουμε πέντε χειρουργικές αίθουσες οι οποίες σε κάθε κινητοποίηση μένουν κλειστές και αναβάλλονται περίπου 15 χειρουργεία ημερησίως.»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE