Μια εβδομάδα χωρίς μάθημα στο Πειραματικό λόγω πλημμύρας - Λύση στο αδιέξοδο ζητούν οι γονείς

Την εβδομάδα που πέρασε μαθήματα στα Πειραματικά σχολεία Νηπιαγωγείο- και Δημοτικό δεν έγιναν λόγω...  Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό με τους γονείς να διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί ...  Με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση το σχολείο λόγω προβλημάτων στην στέγη πλημμυρίζουν...  Γονείς βρέθηκαν την Παρασκευή στο Δήμο της Πάτρας και ζήτησαν την παρέμβαση του Δημάρχου , να παραχωρηθεί το κτίριο που ανήκει στο Πανεπιστήμιο στο Δήμο και με τη σειρά του ο Δήμος να αναλάβει την επισκευή καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το Πανεπιστήμιο έχει επίσημα τοποθετηθεί δηλώνοντας πώς δεν μπορεί να το κάνει. 

Οι γονείς ζητούν να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα τονίζοντας πώς η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί 

Δείτε το ρεπορτάζ από την τηλεόραση του BEST TV Πάτρας :

Το σχολικό συγκρότημα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο ωστόσο έχει δηλώσει αδυναμία να το συντηρήσει, με αποτέλεσμα όταν ανέκυψε το πρόβλημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενέκρινε πίστωση 250.000 ευρώ, την οποία απέδωσε στο Ίδρυμα για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της στέγης. Αν και οι διαδικασίες προχώρησαν και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, για κάποιο λόγο τα έργα σταμάτησαν και το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο έντονο, καθώς είχε «ξηλωθεί» και η παλιά στέγη.Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εκτίμηση των μηχανικών για το μέγεθος των ζημιών αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη για να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, αναφέροντας πως «κλειστά παραμένουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα Πειραματικά σχολεία (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο λόγος είναι ο βροχερός καιρός του Απριλίου! Τα νερά της βροχής πλημμύρισαν τις σχολικές αίθουσες και οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι τους.

Βέβαια το πρόβλημα της στέγης του σχολείου δεν εμφανίστηκε τώρα, αλλά είναι γνωστό από παλαιότερα, σύμφωνα με έγγραφα του Διευθυντή του σχολείου. Μόνο που στο χρονικό αυτό διάστημα, που υπάρχει το πρόβλημα, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα επίλυσης του, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Από πρόληψη, λοιπόν, στο απόλυτο μηδέν. Οι υπεύθυνοι προφανώς έκαναν άλλες εκτιμήσεις για τις καιρικές συνθήκες. Προφανώς πίστευαν πως ο χειμώνας πέρασε και τέλειωσαν οι βροχοπτώσεις! Συνεπώς, δικαιολογείται η ανησυχία και η αγανάκτηση γονέων και εκπαιδευτικών.

Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν σε πολιτισμένες χώρες. Εφόσον συνέβαινε κάτι τέτοιο σε κοινωνίες που σέβονται την παιδεία, κάποιος υπεύθυνος τουλάχιστον θα είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Εδώ που βρίσκονται τα πράγματα αποτελεί άμεση αναγκαιότητα να γίνει σύσκεψη των αρμόδιων φορέων (έπρεπε ήδη να έχει γίνει), και να αποφασιστεί ο τρόπος της παραπέρα ασφαλούς και άμεσης λειτουργίας του σχολείου».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE