Πάτρα: Στους δρόμους καθηγητές και μαθητές ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Γαβρόγλου(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 11.30

Εκπαιδευτικοί γυμνασίων και λυκείων, μαζί με τους μαθητές βγήκαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και διαδήλωσαν κατά των αλλαγών που προωθεί στην παιδεία ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, που όπως αναφέρουν κάθε άλλο παρά αναβαθμίζει το λύκειο και την τριτοβάθμια παιδεία.

Προανήγγειλαν κλιμάκωση, καλώντας τον υπουργό και την κυβέρνηση να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στους μαθητές.

Αρχική Ενημέρωση 07.20

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε Πάτρα, Αχαία και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ, ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ´ λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απεργία γίνεται μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Στην Πάτρα οι καθηγητές έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Όμως το κλίμα είναι έκρυθμο και μεταξύ των μαθητών, που στην Πάτρα έχουν ξεκινήσει τις καταλήψεις, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Οι μαθητές κλιμακώνουν σταδιακά τις αντιδράσεις τους και το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Γεωργίου, αφού όπως υποστηρίζουν ακόμη ένας υπουργός παιδείας αποφασίζει για αυτούς χωρίς αυτούς!

Το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατατέθηκε στη βουλή το βράδυ της Δευτέρας και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υποστηρίζει από την δική του πλευρά, ότι «τελειώνει ένας δυισμός στην ανώτατη εκπαίδευση και αλλάζει η φιλοσοφία του λυκείου», προσθέτοντας πως η ΟΛΜΕ δεν είχε να προτείνει κάτι συγκεκριμένο όταν κλήθηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις της.

Στην Πάτρα εντωμεταξύ το απόφευμα της Πέμτπης, φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία αφού επίσης διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

Οι διαδηλωτές με συνθήματα εξέφρασαν την διαφωνία τους για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE