Πανεπιστήμιο Πατρών: Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας των Πατρών (Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτορες), με τον κ. Γαβρόγλου για να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας από την περιοχή είναι εξουσιοδοτημένοι να μεταφέρουν το  «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία, επιβεβαιώθηκε η άρνηση των τμημάτων και των Σχολών στο σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δημιουργούνται τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Ήδη από ημέρες, η πλειονότητα των τμημάτων – περί τα 20 σε σύνολο 24 – και των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών με αποφάσεις τους είχαν απορρίψει το σχέδιο.

Μάλιστα, ακόμα και το τμήμα Ιατρικής, όπου διδάσκει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία είναι θετική στην πρόταση Γαβρόγλου, απέρριψε την εν λόγω πρόταση.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE