Αύριο τα νεότερα για την συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας-Όχι από το ΑΕΙ

Για αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας με τον υπουργό Παιδείας, για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει στην Πάτρα, με την συγχώνευση του ΑΕΙ και του ΤΕΙ, όταν την ίδια ώρα, είναι οριστικό το «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία, όπως αναφέρει το "kathimerini.gr", επιβεβαιώθηκε η άρνηση των τμημάτων και των Σχολών στο σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δημιουργούνται τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Ήδη από ημέρες, η πλειονότητα των τμημάτων – περί τα 20 σε σύνολο 24 – και των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών με αποφάσεις τους είχαν απορρίψει το σχέδιο.

Μάλιστα, ακόμα και το τμήμα Ιατρικής, όπου διδάσκει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία είναι θετική στην πρόταση Γαβρόγλου, απέρριψε την εν λόγω πρόταση.

Η συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας-Το τελικό Υπουργικό σχέδιο

Τελικά, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας του Ιδρύματος, Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτορες, με τον κ. Γαβρόγλου για να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE