Πάτρα: 24ωρο λουκέτο σήμερα στην αγορά της εστίασης-Κάποιοι άνοιξαν-Αντιδράσεις(ΝΕΟ)(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 11.15

Δεν ήταν τελικά καθολική στην πόλη η συμμετοχή στην 24ωρη σημερινή απεργία που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, τα μέλη του οποίου πριν λίγο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρήγα Φεραίου, που άνοιξε κανονικά την καφετέρεια που διαθέτει.

Άνοιξε και καφέ επί της Κορίνθου, όπου και εκεί βρέθηκαν μέλη του συλλόγου διαμαρτυρόμενα και καλώντας τον συνάδελφό τους να κλείσει και να βρεθεί στο πλευρό τους.

Ακολούθησε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, όπου από τον Σύλλογο είχαν στηθεί πάγκοι και διένεμε δωρεάν καφέ, αναψυκτικά...

Αρχική Ενημέρωση 07.20

Μονόδρομος για τους επιχειρηματίες στην εστίαση της Πάτρας, το σημερινό 24ωρο λουκέτο στα καταστήματά τους, σε ένδειξη αντίδρασης στην εξοντωτική τους, όπως υποστηρίζουν" υπερφορολόγηση, που με μαθηματική ακρίβεια τους οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο.

Καταγγέλλουν ότι αναγκάζονται να κλείσουν για μία ημέρα, καταδεικνύοντας τον κυβερνητικό στόχο να χάσουν την δουλειά τους και μαζί τους αν μείνουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι, μη αντέχοντας τα δυσβάσταχτα βάρη με τα οποία τους έχουν φορτώσει.

Σε αυτό το μήκος κυμαίνεται και η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας και τα μέλη του με το σύνθημα “Κλείνουμε για να μην κλείσουμε” θα προβούν σε παναχαϊκή κινητοποίηση, την Δευτέρα, 18/3/2019 κλείνοντας για ολόκληρη την ημέρα και την νύχτα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Ζητάμε:

  •     Μονοψήφιο Φ.Π.Α.
  •     Μείωση του μη μισθολογικού κόστους και απλοποίηση διαδικασιών
  •     Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων
  •     Αλλαγή νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο)
  •     Εξ ορθολογισμός και επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ κλπ κλπ …

Η εστίαση δεν αντέχει άλλα βάρη, ήδη το κόστος μας έχει φτάσει στο 125% των μικτών μας εισπράξεων, κάνοντας την παρανομία στρατηγική επιβίωσης, κι όχι επιλογή μας.

Διαμαρτυρόμαστε για να ζήσουμε εμείς και οι επιχειρήσεις μας.

Μας οδηγούν σταδιακά σε κατάρρευση γι’ αυτό και επιβάλλεται να αντιδράσουμε."

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE