Πάνε για... πλημμέλημα οι μολότοφ -Σε διαβούλευση η διάταξη - Θύελλα αντιδράσεων απο τους αστυνομικούς

Ερωτηματικά και θύελλα αντιδράσεων προκαλεί διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση από την προηγούμενη εβδομάδα καθώς προβλέπει τη μετατροπή του αδικήματος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Οι βόμβες μολότοφ μετατρέπονται από κακούργημα σε… πλημμέλημα !
Ποινή τριών ετών, από 20 που ίσχυε έως σήμερα.. !

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το άρθρο 272 του νέου Ποινικού Κώδικα, προβλέπεται ότι:

«1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

2. Ο δράστης δεν τιμωρείται αν, πριν εξεταστεί από τις αρχές, παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών».

Οι δράστες που παρέβαιναν έως σήμερα τον σχετικό νόμο αντιμετώπιζαν ποινή κάθειρξης έως 20 έτη, η οποία όμως με τη συγκεκριμένη διάταξη μειώνεται στα τρία έτη.

Έντονες οι αντιδράσεις από την πλευρά των αστυνομικών

Ο Χάρης Τσίτσικας Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας δήλωσε στο achaianews.gr

“Πραγματικά αποτελεί μεγάλη έκπληξη η πρόθεση αυτή του υπουργείου δικαιοσύνης να χαρακτηρίζεται ως πλημμέλημα η κατοχή βομβών μολότοφ . Είναι μια απόφαση η οποία αν οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει απόφαση για γέλια και για κλάματα. Με αυτό το τρόπο αποδεικνύεται με περίτρανο τρόπο πώς η πολιτεία δεν λογαριάζει την ζωή του αστυνομικού και τις εκατοντάδες των περιπτώσεων που έχουν ριχθεί βόμβες μολότοφ εναντίον τους με τα γνωστά αποτελέσματα. HΈνωση μας ξεκαθαρίζει πώς τέτοιες αποφάσεις θα μας βρουν απέναντι.”

Προκλητικός Κυρίτσης

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο » ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE