Πάτρα: Νέα ψυχρή εισβολή από την Δευτέρα

Ψυχρή εισβολή με διάρκεια και εμμονή στον ελλαδικό χώρο δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία των καιρικών μοντέλων, που θα αρχίσει να μας απασχολεί στην Πάτρα και κατ΄επέκταση στην Δυτική Ελλάδα, από τις 13 Φλεβάρη.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα καιρού, νέο πολικό ψύχος το οποίο θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και να προκαλέσει χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Οσον αφορά στα φαινόμενα που θα τη συνοδεύσουν, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς με ακρίβεια, πλην όμως αναμένεται να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική Ελλάδα. Υποψηφιότητα (μικρή στην παρούσα φάση) για χιονόπτωση, θέτει και η Αττική, κυρίως στα βόρεια και υπέρ βόρεια προάστια της Αθήνας.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη δημιουργία βαρομετρικού ή βαρομετρικών χαμηλών, αφού το γεγονός πως για αρκετές ημέρες θα στροβιλίζεται η ψυχρή λίμνη πάνω από την Ελλάδα, βοηθά σε μια τέτοια εξέλιξη.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE