Δόθηκε στην κυκλοφορία η Πατρών-Κορίνθου-Την είχαν κλείσει στο Αίγιο οι αγρότες

Νεότερη Ενημέρωση 19.33

ολοκληρώθηκε ο μερικός αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, από αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι συμμετέχουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες αποχώρησαν από το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, που είχαν αποκλείσει περίπου στις 5:00 και πλέον η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αρχική Ενημέρωση 15.58

Μπορεί να είχαν προειδοποιητικό χαρακτήρα οι μέχρι τώρα αγροτικές κινητοποιήσεις, με  μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» να μην πραγματοποιούν αποκλεισμό παρά μόνο μέρους του ρεύματος προς Αθήνα στην Εθνική Οδό.

Ωστόσο,  ελήφθη απόφαση για νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά με καθολικό κλείσιμο δρόμου από τώρα μέχρι και τις 6 το απόγευμ, ενώ προηγήθηκε κάλεσμα συμμετοχής όλων των αγροτών στην κινητοποίηση .

Επίσης, η συντονιστική αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με την κυβέρνηση θέτοντας το πλαίσιο των αιτημάτων των αγροτών και περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες είχαν συναντηθεί με τον υπουργό στις 14 Δεκεμβρίου, ο οποίος σε πολλά θέματα είχε δηλώσει… αναρμόδιος οπότε θα καλέσουν την κυβέρνηση συνολικά να δώσει λύσεις.

Από την άλλη πλευρά της Αχαίας, μόνο ικανοποιητική δεν ήταν η συμμετοχή αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, στη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, η οποία έγινε στο Κέντρο «Πευκάκια» της Κάτω Αχαΐας, ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, αν και πολυπληθέστερη της προηγούμενης εβδομάδας.

Πάντως στη γενική συνέλευση αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσυγκεντρώσεις στα χωριά της δυτικής Αχαΐας με σκοπό την Πέμπτη ή την Παρασκευή, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην Πατρών – Πύργου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE